Fröken Snusk och Lia Larsson tävlar i Melodifestivalen 2024.
Fröken Snusk och Lia Larsson tävlar i Melodifestivalen 2024. - Foto: Björn Larsson Rosvall/TT och Henrik Montgomery/TT

Lia Larssons ärliga ord om Fröken Snusk: “Jag skulle nog…”

Tiktok-profilen Lia Larsson är en av artisterna i Melodifestivalen 2024, och precis som Fröken Snusk är hon ett stort namn inom epadunk-genren. För Nyheter24 har Lia Larsson berättat om konkurrensen med den maskerade artisten...


Melodifestivalen 2024 har hittills skickat sex bidrag direkt till final och lika många till kvalfinalen. De som har tagit sig direkt till den stora finalen i Friends Arena är Smash Into Pieces, Lisa Ajax, Maria Sur, Liamoo, Cazzi Opeia och Jacqline

Några av bidragen som kommer tävla i kvalfinalen är Elisa Lindström, Adam Woods, Fröken Snusk, Dear Sara, Gunilla Persson och Klaudy

Melodifestivalen 2024: Artister, startordning och datum för deltävlingar och final

Melodifestivalen 2024: Deltävling 4 – de tävlar

Den 24 februari är det dags för den fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2024, som äger rum i Eskilstuna. De som kommer slåss om finalplatserna är Lia Larsson, Scarlet, Albin Tingwall, Lasse Stefanz, Danny Saucedo och Dotter

Så bra är "Fröken Snusk-dödaren" Lia Larsson i Melodifestivalen 2024

Carina Berg är programledare för Melodifestivalen 2024. Foto: Johan Nilsson/TT

Melodifestivalen 2024 final: Tid, datum, startfält med artister och resultat

Lia Larsson tävlar i Melodifestivalen 2024

Flera av namnen har tävlat i Melodifestivalen förut, men någon som gör det för allra första gången är Lia Larsson. För vissa är hon ett helt nytt ansikte, men många känner nog igen Lia Larsson från sociala medieplattformen Tiktok där hon har hundratusentals följare. 

Allt om Lia Larsson: Pojkvän, familj och låten i Mello 2024

Lia Larssons låtar har gjort succé

På Tiktok lägger Lia Larsson framförallt ut danser till andra artisters låtar, men 2022 gjorde släppte hon sin allra första egna singel ”Va Sa ’Ru (Russin På Russin Av)”, som gjorde succé på streamingplattformarna. Därefter har hon fortsatt släppa epadunk-låtar som tagit sig högt upp på topplistorna. 

Fröken Snusk identitet – har hon avslöjat vem hon är inför Melodifestivalen 2024? 

Lia Larsson om Lasse Stefanz: "Vi hade riktigt kul"

Lasse Stefanz med Olle Jönsson på sång och Lia Larsson uppträdde på Allsången. Foto: Magnus Andersson/TT

Sommaren 2023 syntes hon även i SVT:s “Allsång på Skansen” tillsammans med Lasse Stefanz. Och nu gör Lia Larsson debut i ännu ett folkkärt musikprogram på bästa sändningstid. Lia Larsson tävlar i Melodifestivalen med bidraget “30 km/h”, och för Nyheter24 har hon tidigare berättat om det stundande framträdandet. 

Vad kan du avslöja om ditt Mello-framträdande?

– Jag kan säga att det är mycket gemenskap, man ska bli glad av låten och känna de här vibbarna som man får när man åker i 30 kilometer i timmen. 

Vad är du mest nervös inför?

– Jag tror att jag är mest nervös inför att det är så många som kollar. Jag tror inte att man kan ta in det, för jag har ju inte stått på så stora scener förut över huvud taget. Jag har ju bara sjungit i ett år, så att ställa sig på den här scenen känns ju helt galet. 

Vem ser du mest fram emot att festa med på efterfesten i Mello-gänget? 

– Jag har ju träffat Lasse Stefanz förut, jag sjöng med dem på “Allsång på Skansen”. Så det måste vara dem. Vi hade riktigt kul där, så dem vill jag dansa loss med. 

Mello-aktuella Lia Larsson om Fröken Snusk: "Skulle säga..."

Lia Larsson har gjort sig känd inom epadunk-genren med låtar som “Banka banka” och “Fara ner på byn” och hennes musik har fått flera miljoner strömningar. Men hon är inte ensam inom den genren i startfältet i Melodifestivalen 2024. Även den maskerade Fröken Snusk är ett minst sagt stort namn när det kommer till epadunk . 

Vem skulle du säga är din största konkurrent i Melodifestivalen? 

– Jag tänker epadunk, och då har vi ju en jätteduktig Fröken Snusk här. Så ja, där skulle jag nog säga henne, svarar Lia Larsson. 

Allt om Fröken Snusk: Namnet, åldern, skandalerna och Mell

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

Swifts album slog Spotify-rekord

1 timme sedan
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

1 timme sedan
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

2 timmar sedan
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

3 timmar sedan
Han har poesin att tacka för en lyckad första dejt med sin fru och citerar gärna dikter i ämbetet. Men när talmannen Andreas Norlén nu ger ut en diktantologi är han nervös. Jag hoppas folk inte börjar förhöra mig, säger han.

Textilmuseet prisat på Elle-galan

idag 07:16
Textilmuseet i Borås tilldelades årets hederspris på Elle-galan på fredagskvällen.