Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

H&M:s nya designer britt

Nöje | 25/11/2008 10:45

Klädkedjans nya designernamn är britten Matthew Williamson.

H&M:s samarbete med olika gästdesigners har pågått sedan 2004. Karl Lagerfeld var först ut. Projektet med gästdesigners som skapade en kollektion med billigare prislappar blev så lyckat att man fortsatt med minst en ny varje år.

Tidigare har Stella McCartney, Viktor & Rolf, Roberto Cavalli alla varit gästdesigners hos klädkedjan. H&M har dessutom samarbetat med Madonna, Marimekko och Kylie Minouge.

Nästa namn är den brittiska modeskaparen Matthew Williamson, som släpper två kollektioner. Den 23 april släpps den första som enbart är för kvinnor. I maj kommer en sommarkollektion för både män och kvinnor. Det blir Williamsons första kollektion för män.

– Matthew Williamson har en kreativitet och ett sätt att arbeta med mönster som han kombinerar på ett helt nytt sätt. På så vis skapas en toppmodern London-look. Plaggen är för den som vill sticka ut, men kläderna kan också bäras mer nonchalant och nedtonat, säger Margareta van den Bosch, kreativ rådgivare på H&M, i en kommentar, enligt Resume.

Se mer av Williamsons kläder nedan.

Skrivet av: