1 av 6
- Foto: Linn Stålberg
2 av 6
- Foto: Fredrik Persson / SCANPIX
3 av 6
- Foto: Claudio Bresciani
4 av 6
- Foto: Niklas Larsson / SCANPIX
5 av 6
- Foto: Maja Suslin / SCANPIX
6 av 6
- Foto: Carlos Bresciani / SCANPIX

Veckan i Tryck v.43

För att metajournalistik också är journalistik.


+ Ny Hamilton-rulle.

Jan Guillous hjälte, den socialistiske marinofficeren Carl Gustav Gilbert Hamilton ska rädda världen igen. Den chevalereske hjälten har allena gjort mer än alla de broschyrer och lustiga upptåg försvaret på senare år hållit sig med för att locka unga män till det militära. Faktum är att de tio böckerna står för hela den sammanlagda vapenträning jag fått här i livet. Manar till upprop för en Jan Guillou-staty vid försvarshögskolan. Hans förbronsade byst skulle resa sig som en avskräckande fallossymbol över Stockholm och hålla ryssarna borta för all framtid.

- Jimmie Åkessons fixering vid att tala med kungen.

Kan inte minnas att en offentlig person har varit så fixerad vid en annan sedan Linda Bengtzing gick på rundgång om Magnus Hedman i varenda mediala sammanhang hon figurerade i. Sedan Jimmie Åkesson missuppfattade att Storkyrkan inte var en maskeradbal för fulla tonåringar, ur vilken man kan storma ut hur som helst, så har han varit fullständigt besatt av att prata med kung Carl XVI. På varenda tillgänglig medial kanal uttrycker han önskemål om att få be om ursäkt för sitt lilla uppträdande. Det börjar bli lite läskigt nu, Jimmie. Du tar det här med för kung och fosterland på lite för stort allvar.

! Big Brother.

Äntligen är dokusåpornas dokusåpa tillbaka. Det här är rå underhållning när den är som bäst. Det är annat det än det skräp kidsen kollar på idag. Om det är sant att Carolina Gynning är aktuell som programledare kan det inte att bli annat än en formidabel succé.

? Gunnar Abele.

Efter att sonen och riksdagsledamoten Anton Abele blivit ”kränkt” i Schulman Show rycker nu hans rabiate far, Gunnar Abele, ut och tar sin avkomma i försvar. Riksdagen får sätta in en extra stol i höst där pappa Gunnar kan ha uppsikt över ponkens potentiella belackare och politiska meningsmotståndare.

() Så mycket bättre.

Är, tillsammans med Filip & Fredriks Lite sällskap, höstens stora tevebehållning. Men det är klart: all teve där Plura Jonsson deltar är bra teve.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!