David Fincher regisserar den amerikanska versionen av The Girl with the Dragon Tattoo.
1 av 5
David Fincher regisserar den amerikanska versionen av The Girl with the Dragon Tattoo. - Foto: ALL OVER PRESS
Mathilda von Essen har gjort det omöjliga möjligt.
2 av 5
Mathilda von Essen har gjort det omöjliga möjligt. - Foto: Privat
Från ingenstans gör hon nu debut i en Hollywoodfilm.
3 av 5
Från ingenstans gör hon nu debut i en Hollywoodfilm. - Foto: Privat
4 av 5
- Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
Hollywoodskådisen Daniel Craig spelade in scener ur Millenniumfilmen "The Girl with the Dragon Tattoo" vid tingsrätten på Schelegatan i Stockholm. Där fick han träffa svenskan...
5 av 5
Hollywoodskådisen Daniel Craig spelade in scener ur Millenniumfilmen "The Girl with the Dragon Tattoo" vid tingsrätten på Schelegatan i Stockholm. Där fick han träffa svenskan... - Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX

Okänd svenska gör Hollywooddebut i Millenniumfilmen

21-åriga Mathilda von Essen gör det omöjliga möjligt. Från närmast ingenstans gör hon nästa år filmdebut i den amerikanska Millenniumfilmen "The Girl with the Dragon Tattoo".– Världens roligaste grej och helt galet, säger hon till Nyheter24.


Mathilda von Essen, 21, har nyligen avslutat inspelningarna av The Girl with the Dragon Tattoo i Hälsingland och återgått till sitt normala liv, som aspirerande skådespelare i Stockholm.

Fram till december nästa år kommer få veta vem den 21-åriga stockholmskan är. Men när David Finchers version av Millenniumfilmen går upp på biograferna runt om i världen kommer ingenting vara sig likt.

– Nu när du säger det...fan va sjukt, säger hon till Nyheter24.

– Jag har tänkt lite på det, men hittills har jag försökt hålla huvudet kallt. Tänker man för mycket på det får man nog hybris.

Det var i somras som Mathilda kontaktades av en svensk filmscout sedan en äldre annons uppmärksammats på en hemsida för skådespelare.

– De berättade inte vilken film men ville att jag skulle provfilma, och jag läste några gånger.

Och svenskan gjorde uppenbarligen bra ifrån sig, till slut var Mathilda framme vid den sista omgången. Då var Hollywoodregissören David Fincher på plats för att bedöma henne.

– Det var nervöst, minst sagt. Men David var så himla avslappnad, trevlig och rolig så allt bara släppte, berättar Mathilda för Nyheter24.

I filmen spelar Mathilda von Essen rollen som en ung Anita Vanger, som senare i livet för bort Harriet. I den svenska versionen har rollen inga repliker men i Finchers version är det annorlunda.

– Jag får ju inte berätta så mycket...men så mycket kan jag säga att min roll har repliker i filmen, berättar hon hemlighetsfullt.

Utbildad på Calle Flygares Teaterskola har Mathilda medverkat i mindre produktioner och kortfilmer. Att komma till en Hollywoodinspelning var "maffigt".

– Det går knappt att beskriva men budgeten är ju enorm och det är 200 personer på plats som alla har en uppgift. Det är så jävla coolt.

Under två månader har hon åkt fram och tillbaka till inspelningsplatsen. Ibland för att ta om en scen eller spela in nya extrascener. Nu är det bara att vänta på Hollywoodpremiären.

– Det är inget bestämt, men klart jag ska dit, säger hon till Nyheter24.

Och nu när debuten i Hollywood är avklarad drömmer hon om - Hollywood.

– Ja, absolut. Jag vill ju göra sånt här så förhoppningsvis öppnar rollen en del dörrar, säger Mathilda von Essen till Nyheter24.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

1 timme sedan

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

1 timme sedan
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Jill Johnson släpper ny countrysingel

3 timmar sedan
Countryartisten Jill Johnson släppte en ny singel på Långfredagen med titeln "It Only Took A Minute For My Country To Love Country" .

"Happy Valley"-skaparen bakom nytt Disney-äventyr

3 timmar sedan
Sally Wainwright står bakom hyllade tv-serier som ”Happy Valley” och ”Gentleman Jack”. Nu är hon aktuell med äventyrsserien ”Renegade Nell” – berättelsen om hur en flicka i 1700-talets England blir stråtrövare. Huvudrollen spelas av 21-åriga Louisa Harland.

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

idag 04:30
Countrylegendarerna Dolly Parton och Willie Nelson ger Beyoncés nya album "Cowboy Carter" extra Westernkrydda genom talade intron till några låtar. I Partons fall en kort prata före covern på hennes egen evergreen "Jolene".

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.