Precis som i ettan innehåller tvåan en hel del bilburen action.
1 av 3
Precis som i ettan innehåller tvåan en hel del bilburen action. - Foto: AP
Från vänster: skådespelarna Zach Galifianakis, Bradley Cooper, Ed Helms samt regissören Todd Phillips.
2 av 3
Från vänster: skådespelarna Zach Galifianakis, Bradley Cooper, Ed Helms samt regissören Todd Phillips. - Foto: Matt Sayles / AP
I filmen får karaktären Stu en likadan tatuering som Mike Tyson.
3 av 3
I filmen får karaktären Stu en likadan tatuering som Mike Tyson. - Foto: Chris Pizzello / AP

Baksmällan 2 redan en rekordsuccé

Ettan tog världen med storm. Nu har bakisuppföljaren slagit pengarekord.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Kylig kritik i Sverige

Den första Baksmällan-filmen mottogs relativt bra av de svenska recensenterna men uppföljaren verkar inte falla dem i smaken.

"Det finns filmer man blir en bättre människa av att se. 'Baksmällan 2' är inte en sån film", skriver Expressens Miranda Sigander.

"En kopia av den, i mitt tycke klart överskattade, ettan – bara ännu lite sunkigare och grabbigare", skriver Metros C-G Karlsson.

"Flytten från Las Vegas till Thailand lyckas inte dölja bristen på nya idéer. Dessutom bygger flera av skämten på referenser till den första filmen.", skriver Sydsvenskans Mattias Oscarsson.

LOS ANGELES. 105, 8 miljoner dollar. Så mycket spelade "Baksmällan 2" in på biograferna under långhelgen i USA. Ett nytt rekord för komedier, uppger MSNBC.

Filmen har redan dragit in hälften av de pengar som den första filmen genererade under hela tiden som den gick på bio. Dessutom slog Hollywood som helhet intäktsrekord med 280 miljoner dollar.

 

Las Vegas utbytt mot Bangkok

I filmen är karaktärerna från ettan tillbaka men denna gång är det i Thailands huvudstad Bangkok som de försöker komma på vad som egentligen hände under den blöta natten som passerade. Den har fått en del kritik för att vara alldeles för lik den första filmen.

Det är samma grabbgäng som i ettan, spelade av bland annat Bradley Cooper och Zach Galifianakis. Även denna gång gör ex-boxaren Mike Tyson en cameoroll.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/