Birro är en bråkstake.
1 av 6
Birro är en bråkstake. - Foto: STEFAN JERREVÅNG / SCANPIX
Chris Medina gäste "Idol" i Malmö.
2 av 6
Chris Medina gäste "Idol" i Malmö.
Lotta Engberg.
3 av 6
Lotta Engberg. - Foto: Peter Knutson/TV4
4 av 6
- Foto: Emma Malmlöf/Nyheter24
5 av 6
- Foto: Eerobild/All Over Press
6 av 6
- Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX /

Helgens 5 bästa

Nyheter24:s nöjeschef Elin Kvist sammanfattar helgens topphändelser i nöjessvängen. Har du hängt med?


Elin Kvist

Elin Kvist är nöjeschef på Nyheter24.

Hennes blogg hittar du här.

1." Idol"-febern i Malmö

På äkta falafelmark stannade "Idol"-tåget under fredagen. Undertecknad var på plats och kan vittna om en ohälsosam mängd idominkletiga fjortisbrudar med vattenfast tusch i hela ansiktet och falsettröster från helvetet. Det är smått fantastiskt att se hur tävlingen engagerar och berör. Men framför allt idolernas glädje över välkomnandet. Det tur att tävlingen tar paus nästa år - tårkanalerna är nära på utbrända nu.

2. Att Jullotta på Liseberg ställdes in

Det är kanske både krasst och elakt. Men när stormen Berit gjorde sitt och med dunder och brak ställde in helgens "Jullotta på Liseberg" så drog jag en lättnadens suck. Jag välkomnar nämligen alla pauser som kan sätta stopp för klämkäckhet och vinröd läppenna ackompanjerad med vit långrock och spetsiga vita lackstövlar.

3. Carolina Gynning gravid

Att Sveriges snyggaste kvinna nu väntas tillökning är ju helt ljuvligt. Om 10 år har vi alltså någon som kan utmana Chloé "Jag har mode i mitt DNA" Schuterman om tronen som Sveriges minidiva. Dessutom lär det svenska snygghetssnittet chockhöjas i samband med perfektionsparets uttag från genbanken. Stort grattis!

4. Mötet med Chris Medina

Charmante Chris gästade "Idol" i Malmö för en show som - dessvärre - slog någon slags surhetsrekord. Men strunt i det - den lille mannen var en fantastiskt sympatisk och trevlig filur, och hade helt enligt tyngdlagens alla regler fötterna stadigt på marken. Reko kille det där!

5. Att Birro släpper bok

Man borde ju inte bli förvånad. Men det blir man. Att närmsta pr-guru ännu inte satt herr Birro i en tvångströja mot revolter och lustiga upptåg är oförståeligt. Vad tjänar det till att hänga ut sina forna chefer och smutskasta en av de arbetsplatser som faktiskt givit honom ett namn? Birros karriär är - om det nu vill sig väl - inte ens halvt gången och att redan nu bränna sina broar är mer än bara dumt. Det är urbota korkat.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!