Leonardo DiCaprio har blivit nominerad tre gånger, vi hoppas på en fjärde och en vinst!
1 av 10
Leonardo DiCaprio har blivit nominerad tre gånger, vi hoppas på en fjärde och en vinst! - Foto: AP Photo/Matt Sayles/Scanpix
Inte heller Ewan McGregor, trots filmerna "Trainspotting", "Big Fish" och "Moulin Rouge".
2 av 10
Inte heller Ewan McGregor, trots filmerna "Trainspotting", "Big Fish" och "Moulin Rouge". - Foto: AP Photo/Dan Steinberg/Scanpix
Joaquin Phoenix har varit nära att vinna Oscar två gånger.
3 av 10
Joaquin Phoenix har varit nära att vinna Oscar två gånger. - Foto: AP Photo/Evan Agostini/Scanpix
Gary Oldman kan äntligen vinna en Oscar, för sin roll i "Tinker Tailor Soldier Spy".
4 av 10
Gary Oldman kan äntligen vinna en Oscar, för sin roll i "Tinker Tailor Soldier Spy". - Foto: AP Photo/Matt Sayles/Scanpix
Edward Norton är nog mest känd för sin roll i "American History X", för vilken han tyvärr inte fick en Oscar.
5 av 10
Edward Norton är nog mest känd för sin roll i "American History X", för vilken han tyvärr inte fick en Oscar. - Foto: AP Photo/Dan Steinberg/Scanpix
Christopher Plummer har ännu inte vunnit, men kan för sin roll i filmen "Beginners".
6 av 10
Christopher Plummer har ännu inte vunnit, men kan för sin roll i filmen "Beginners". - Foto: AP Photo/Matt Sayles/Scanpix
Johnny Depp har varit i närheten av en vinst tre gånger.
7 av 10
Johnny Depp har varit i närheten av en vinst tre gånger. - Foto: AP Photo/Matt Sayles/Scanpix
Alan Rickman har inte vunnit en Oscar än.
8 av 10
Alan Rickman har inte vunnit en Oscar än. - Foto: AP Photo/Alastair Grant/Scanpix
Steve Buscemi har tyvärr inte vunnit ännu.
9 av 10
Steve Buscemi har tyvärr inte vunnit ännu. - Foto: AP Photo/Chris Pizzello/Scanpix
Bill Nighy har setts i bland annat "Love Actually".
10 av 10
Bill Nighy har setts i bland annat "Love Actually". - Foto: AP Photo/Matt Sayles/Scanpix

LISTA: 10 namn som inte fått en Oscar - men är värda en

I år har stora namn som George Clooney, Brad Pitt och Gary Oldman blivit nominerade för en Oscar. En av dem har sällskap av flera andra som aldrig tilldelats en gyllene stayett - men som verkligen är värda en.


10. Bill Nighy
Efter att ha sett Nighys prestationer i filmerna "Love Actually" och "The Boat That Rocked" känns det som att han förtjänar en bekräftelse i form av en Oscar.

9. Edward Norton
"American History X", "Fight Club" och "The Illusionist" - det är dags för denna skådespelare att få en Oscar.

8. Joaquin Phoenix
Förlorade för bästa manliga huvudroll i "Walk The Line" mot Philip Seymour Hoffmans klockrena skildring av Truman Capote, och blev nominerad för filmen "Gladiator" 2001. Två filmer som borde gjort honom till en Oscar-vinnare.

7. Steve Buscemi
"The Big Lebowski","Ghost World" och "Armageddon"? Det är utan tvekan dags för denna skådespelare att få det prestigefyllda priset.

6. Ewan McGregor
Tiden är mogen för denna skådespelare att få sin guldiga statyett. Om inte för filmer som "Big Fish" och "Trainspotting", så i alla fall för sin senaste roll i filmen "Beginners".

5. Leonardo DiCaprio
Tre nomineringar, tre förluster. Det är nästan underförstått att DiCaprio förtjänar en Oscar, och vi alla ser nog fram emot att se hans roll som Jay Gatsby i kommande "The Great Gatsby". Kanske får han sin guldiga gubbe tack vare den?

4. Johnny Depp
Även han har snuddat vid en Oscar tre gånger, men ännu inte gått hem med en. Det är nog dags att han gör det med tanke på hans prestation i filmer som "Edward Scissorhands" och "Sweeney Todd".

3. Christopher Plummer
Blivit nominerad en gång tidigare för "The Last Station", men gick hem lottlös. Nu är han nominerad för sin prestation i filmen "Beginners" tillsammans med svensken Max Von Sydow, som dessvärre inte heller vunnit en Oscar än.

2. Alan Rickman
Chock är den känsla som uppsöker en när man får reda på att Alan Rickman inte ens varit nära en Oscar. Det är utan tvekan dags nu, efter att ha sett honom i alla "Harry Potter"-filmerna.

1. Gary Oldman
Känns inte som att man måste säga så mycket angående varför denne man förtjänar en Oscar. Så låt oss bara säga "Léon", "True Romance", "Air Force One" och "Tinker Tailor Soldier Spy" - för vilken han kan vinna sin efterlängtade Oscar i år.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dolly Parton kryddar Beyoncés nya

2 timmar sedan

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

igår 23:12
I slutet på mars sålde Zoe Fay Brown sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Här får ni veta vad slutpriset landade på.

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.