Ridley Scotts dokumentär så populär att den får japansk version

- 29/02/2012, 09:51 -
Ridley Scott är producent till dokumentären "Life in a Day", nu låter han även göra "Japan in a Day".

Ridley Scott är producent till dokumentären "Life in a Day", nu låter han även göra "Japan in a Day".

AP Photo/Franck Prevel/Scanpix

Den hyllade dokumentärfilmen "Life in a Day", för vilken Ridley Scott står som producent, får en japansk variant -"Japan in a Day".

Ridley Scott och hans bror Tony Scott, producenterna till succédokumentären "Life in a day", har valt att samarbeta med Fuji Teve. Det för att kunna skapa en japansk version, "Japan in a Day", av dokumentären, uppger empireonline.

Tanken är att dokumentären ska spelas in 11 mars - vilket är samma datum som jordbävningarna och tsunamin slog till för ett år sedan i Japan. 200 kameror ska delas ut till folk i de mest drabbade områdena. Med start från midnatt, deras tid. Det bästa materialet blir sedan redigerat tillsammans med Fuji Teve.

Oklart vem som regisserar

Kevin Macdonald ("The Last King of Scotland", "Sate of Play") regisserade den första dokumentären, men det är ännu inte säkert vem som ska ha hand om det japanska projektet.

Eftersom att Ridley Scott minst sagt är upptagen just nu, med kommande filmen "Prometheus" och cirka nio andra filmer, kommer han förmodligen inte vara allt för involverad i projektet.

Se trailern till dokumentärfilmen "Life in a Day" nedan!