Torsdag 7 Jul
Stockholm

Hannah är 14 år – och har 780 000 följare på Twitter: "Har jobbat hårt"

Hannah Shad har mer än 700 000 följare på Twitter.
1 av 5
Hannah Shad har mer än 700 000 följare på Twitter. Foto: Privat
Hon har ett citatkonto där hon postar citat som har med relationer och livet att göra.
2 av 5
Hon har ett citatkonto där hon postar citat som har med relationer och livet att göra. Foto: Twitter
Hon tjänar pengar på att tweeta reklaminlägg från företag.
3 av 5
Hon tjänar pengar på att tweeta reklaminlägg från företag. Foto: Privat
Men inkomsten varierar.
4 av 5
Men inkomsten varierar. Foto: Privat
Hannah twittrar mest på sin fritid.
5 av 5
Hannah twittrar mest på sin fritid. Foto:

Det är långt ifrån alla som har en stor skara följare på Twitter men Hannah Shad har mer än 780 000 trogna anhängare – och hon är bara 14 år gammal.
– Nu känns det inget speciellt längre egentligen, men det slår mig ibland att "shit, det här är ju mitt liv", säger Hannah till Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Hannahs 3 bästa tips på hur man får fler följare

– Ork
Du måste vilja och orka lägga ner en massa tid. Var flitig.

– Trevlighet
Var alltid trevlig mot folk, för det kommer komma tider då du behöver användning av vissa.

– Engagemang
Var engagerad! Skriv saker som folk vill höra. Skriv inte upprörande saker. 

MÖLNDAL. Det startade med ett fankonto tillägnat Justin Bieber – men efter att ha uppnått 150 000 följare tröttnade 14-åriga Hannah Shad på kontot och ville i stället skriva om saker som fler människor kunde relatera till. 

Svaret blev alltså ett så kallat qoute-konto; ett konto där hon endast twittrar ut citat om kärlek, relationer, vänner och livet.

Nya följare varje timme 

Förra året hade hon 100 000 följare på sitt nystartade konto, @FemaleThings, och sedan dess har det fortsatt öka explosionsartat. Hon får ständigt nya följare, ibland flera stycken i timmen. Samtidigt följer hon bara 60 personer själv.

– Jag har jobbat riktigt hårt för att komma upp i så många följare. Vissa nätter har jag suttit uppe till klockan fyra. Mamma och pappa stängde av internet till slut för att jag gick trött till skolan, säger Hannah Shad till Nyheter24.

Har en delägare till kontot

Hannah bor i Mölndal tillsammans med sin familj. Just nu har hon sommarlov efter att ha slutat åttonde klass. En stor del av tiden går åt att jobba med kontot. Det handlar om att twittra, bli retweetad, göra reklam och förbereda tidsinställa inlägg.

Nu för tiden har hon dock hjälp av Sergio, en kille i USA, som är co-owner, delägare, av twitterkontot – och när Hannah går och lägger sig så är det alltså Sergio som tar över och twittrar.

Hur många inlägg blir det per dag då?

– Vanligtvis åtta stycken, men allt beror på om det är ledighet, helger och början av veckan. Nu under sommaren är det lite segare eftersom folk gör annat än att sitta vid internet. 

Kontot är med andra ord ständigt aktivt och Hannah har nu även börjat att tjäna pengar. Företag har möjlighet att köpa annonsutrymme på 140 tecken som Hannah sedan twittrar ut till den massiva följarskaran.

– Än så länge är det inte jättemycket, men vissa månader får jag ut 4 000 kronor, andra månader ingenting. Det varierar mycket. En tweetannons kan kosta tusen kronor och kommer i form av en färdigskriven tweet som jag sedan publicerar. 

Vad är ditt mål med twittrandet?

– Hm… alltså jag är nog lite för lat för att jobba med ett vanligt jobb och för att göra något riktigt seriöst. Jag gillar att gå på stan, äta och shoppa och det här blir som en extrainkomst. 

Känner din familj och vänner till att du twittrar?

– Ja, min familj vet. Vi var och hälsade på släktingarna i USA och de blev positivt överraskade när jag visade min profil på Twitter. Några kompisar känner till att jag twittrar och jag vet också att länken har skickats runt i skolan.

Finns det något negativt med att ha så många följare?

– Inte egentligen, ibland kan det kännas jobbigt, som när några tjejer hotade mig och lämnade röstmeddelanden på min telefon. Efter en polisanmälan lugnade de ner sig. 

Blir du aldrig rädd då?

– Nej, inte alls. Det känns bra att ha ett så stort konto. Det här är mitt liv! 

Här är några tweets från Hannahs @FemaleThings:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.