Översittare, näspetare och tomma mjölkpaket– här är kollegorna du hatar

- 22/03/2014, 11:07 -
Vi vet hur det känns att ha en bordsgranne på kontoret som har lite dryga vanor.
1 av 3

Vi vet hur det känns att ha en bordsgranne på kontoret som har lite dryga vanor.

... som att alltid "glömma" kortet på lunchen till exempel.
2 av 3

... som att alltid "glömma" kortet på lunchen till exempel.

TT NYHETSBYRÅN

3 av 3

JANERIK HENRIKSSON / SCANPIX

Alla har vi kollegor som vi helt enkelt inte klarar av. Nyheter24 har listat några.

1. Den notoriska näspetaren. 

Just att försöka jobba men samtidigt tvingas se någon gräva efter Kina.... 

2. Den ofrivillige massagen 

Personen som helt plötsligt dyker upp bakom dig, lägger händerna på dina axlar och börjar massera dig. "Oj oj vad stel du är". Mmm, det var jag inte för 10 sekunder sedan... Detta är ett fenomen som helt enkelt inte känns bra. Någonstans. 

3. Personen som ställer in tomma mjölkpaket

Jag har aldrig förstått mig på det här. Vem är denne person? Hur kan man försmå sig att vara så pass lat att man inte kan slänga det tomma mjölkpaketet istället för att ställa tillbaka det i kylskåpet?

4. Ticskollegan 

Kollegan som har något typ av tics. Sitta och skaka på benet som en kissnödig hund, göra något slags osammanhängande läte med munnen, säga samma ord upprepade gånger, ja det kan vara lite gott och blandat på denna punkt. Och detta tvingas du uppleva, varje dag, 8-17. 

5. Fartranden. 

Det här är ett fenomen som konstigt nog förekommer hos arbetande, utbildade människor – fartränder på toaletterna. Detta har fått mig att smått fundera på hur folk faktiskt klarar av att sköta sina jobb – hur fan ska du kunna sköta ditt jobb om du inte ens kan ta bort skiten efter dig?

6. The Dramaqueen

Personen med det kaos-artade livet som alltid har något nytt att berätta. När du själv ska flika in någonting från ditt eget liv blir du avbruten. Denna person tenderar att alltid vilja äta lunch med dig. C'est la vie. 

7. Den ofrivillige flirten 

Kollegan fyra bord bort har blivit intresserad av dig, kommer förbi då och då och vill snacka lite skit, bjuda på lunch och liksom helt ogenerat svansar runt ditt bort. Problemet är bara att du inte alls känner likadant. 

8. Översittaren

Personen som förföljer dig för att kunna trycka ned dig i skorna inför chefen. Spelar ingen roll om du ställer in i diskmaskinen eller ger ett budgetförslag – "det är fel". Ofta någon typ av konkurrent men kan i princip vara vem som helst som vill lyfta sig själv.

9. "Oj jag glömde visst mitt kort"

Personen som glömmer att ta med kortet när det vankas lunch ute. Inte en gång, utan varje gång. 

10. There's no we in bacon

"Men vad har du för något gott med dig?". Kollegan som alltid ska smaka av din mat. Vad du än har med dig. Inte ok.