Draktränaren 2 får bästa betyg.
Draktränaren 2 får bästa betyg.

"Uppföljaren slår första filmen med hästlängder"

En otroligt skicklig film där både manus och animation gör detta till en otrolig upplevelse. Draktränaren 2 är större, bättre och charmigare än den första filmen – något jag aldrig hade räknat med.


Läs fler recensioner och tyck till

Vad tycker du om filmen? Bli din egen recensent på Filmtipset här.

Läs också fler recensioner på Filmtipset här.

Filmtipset recenserar Draktränaren 2.

Vi tittare blir insvepta i en hjärtskärande berättelse där hela Hickes liv vänds upp och ner. Han tvingas leda ett krig mot en man som vill förstöra hans by och förslava alla drakar. Dreamworks har skapat en fantastiskt vacker film på alla sätt – som både barn och vuxna kan glädjas åt.

Hicke är lika nyfiken som vanligt

Fem år efter att kriget mellan drakar och människor tagit slut, frodas livet i byn Berk där drakar numer är en del av vardagen. Hicke är lika nyfiken som vanligt och försvinner med jämna mellanrum för att utforska och kartlägga olika öar som han och draken Tandlöse finner. Det är under en av dessa utflykter som Hicke stöter på drakjägaren Eret och där med upptäcker Dragos armé, som är ute efter att ta makt över världen och förslava alla drakar. 

Hicke stöter även på en mystisk drakryttare som tyst jobbar för att rädda drakarna ur människors våld. Identiteten på denne mystiska figur kommer som en chock för alla. Kriget bryter ut och i Hickes desperata försök att ändra Dragos uppfattning om drakar, blir han istället tvungen att lära sig saker om sig själv. Vad det innebär att vara en ledare men framför allt om drakar och vänskap.

Mycket bättre än första filmen

Denna film är ett äventyr. Ett omtumlande, fartfyllt, känslospäckat äventyr som underhåller in i minsta sekund. Jag tyckte väldigt mycket om första delen i berättelsen om Hicke och Tandlöse och jag kan ärligt säga att jag inte trodde att tvåan skulle kunna leva upp till den, eftersom att uppföljare nästan alltid är sämre än första filmen. Jag blev verkligen överraskad. Den här filmen var allt som ettan var och mer därtill. För första gången i mitt liv kan jag säga att uppföljaren slår första filmen med hästlängder. 

Trots att man från första stund vet hur filmen kommer sluta (som med de flesta animerade filmer) så bjöd den här uppföljaren på flera överraskningar mellan start och slut. Viktiga ämnen så som tillit, separation, ledarskap och resan att finna sig själv – är drivande faktorer i filmen. Men det är subtilt och inte övergjort för att läxa upp barn, utan det tar fram en mänsklighet som är inbjudande. Detta blandat med action, komik och en allmänt charmig ton gör denna film en upplevelse både för barn och vuxna. 

Rekommenderas till alla som gillar äventyrsfilm

Dreamworks har även använt spännande ny teknik som har gjort den här filmen till en visuell upplevelse, där 3D för en gångs skull lyckas förstärka bilden istället för att vara i vägen. 

En allmänt lyckad film som jag starkt rekommenderar till alla som gillar äventyrsfilmer och som vill komma lite närmare känslan av att få segla genom luften på en drake!

Skrivet av: JennyT för Filmtipset.se  

Betyg:

Se trailern här:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

2 timmar sedan

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

igår 21:32
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

igår 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.