Tyra har varit öppen med sitt missbruk i bloggen.
1 av 3
Tyra har varit öppen med sitt missbruk i bloggen. - Foto: Robert Eklund / Stella Pictures
Hon har bloggat i tio år men byter nu taktik.
2 av 3
Hon har bloggat i tio år men byter nu taktik. - Foto: David Sica / STELLA PICTURES
Här syns hon tillsammans med bloggkollegan Linn Herbertsson.
3 av 3
Här syns hon tillsammans med bloggkollegan Linn Herbertsson. - Foto: David Sica / STELLA PICTURES

Tyra tvingades välja – livet eller döden

Efter en dödlig dos tabletter fick det vara nog.


"Du borde ta ditt eget liv"

Den kommentaren hittade Tyra Sjöstedt, 28, i sin blogg och valde att ta reda på vem den kom från. Näthataren upptäcktes och fick sparken. Läs mer här.

För ett par dagar sedan meddelade bloggaren Tyra Sjöstedt, 28, att hon skulle sluta blogga.

– Ingenting går som jag vill just nu. Jag vet inte om jag vill fortsätta blogga. Just nu är det varken kul för er eller för mig, allt är bara tråkigt och ledsamt och jag är i en stor svacka, skriver Tyra på sin blogg.

Bloggaren har varit öppen med sitt tablettmissbruk och berättat om hur hon fått kämpa för klara av sin vardag.

Tillbaka på bloggen

Trots att Tyra meddelat att hon skulle sluta blogga tog det bara ett par dagar innan ett nytt inlägg publicerades på bloggen. Där berättade hon att bloggen kommer fortsätta men fungera som en personlig dagbok.

– Får jag inte skriva av mig så går jag under, det är det som gör att jag kan fortsätta med det här, det peppar och motiverar mig ännu mer, skriver Tyra.

Farlig mängd tabletter

Mitt i allt gjorde Tyra och pojkvännen slut. Det bröt ner Tyra totalt och ledde till att hon konsumerade mer än det dubbla av vad som anses vara en farlig mängd tabletter. Något som kostat flera människor livet. Men bloggaren lyckades resa sig igen.

Och tack vare det insåg hon att det var dags att välja – livet eller döden. Något hon tackar Cim för.

– Idag tackar jag honom. Av hela mitt hjärta så gör jag det. Jag kommer alltid vara evigt tacksam och jag kommer att älska honom hela livet för det, som hans flickvän eller vän- det spelar ingen roll för det är bara tack vare honom jag gör det här. Jag har inte haft någon motivation innan. Nu har jag det. Jag vill bli helt ren. Jag vill ha ett normalt liv.

"En jävla kamp"

Går allt som det ska planerar Tyra att vara tablettfri om två och en halv månad.

– Det kommer vara en jävla kamp som kommer vara min svåraste och ondaste resa nånsin. När jag skriver så låter det som att allt är klart. Och för mig är det så. Jag vill det här mer än någonsin och det gör att jag har vunnit över tabletterna.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

1 timme sedan

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

2 timmar sedan
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

igår 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.