Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tyra tvingades välja – livet eller döden

- 18/07/2014, 11:02 -
Tyra har varit öppen med sitt missbruk i bloggen.
1 av 3

Tyra har varit öppen med sitt missbruk i bloggen.

Robert Eklund / Stella Pictures

Hon har bloggat i tio år men byter nu taktik.
2 av 3

Hon har bloggat i tio år men byter nu taktik.

David Sica / STELLA PICTURES

Här syns hon tillsammans med bloggkollegan Linn Herbertsson.
3 av 3

Här syns hon tillsammans med bloggkollegan Linn Herbertsson.

David Sica / STELLA PICTURES

Efter en dödlig dos tabletter fick det vara nog.

För ett par dagar sedan meddelade bloggaren Tyra Sjöstedt, 28, att hon skulle sluta blogga.

– Ingenting går som jag vill just nu. Jag vet inte om jag vill fortsätta blogga. Just nu är det varken kul för er eller för mig, allt är bara tråkigt och ledsamt och jag är i en stor svacka, skriver Tyra på sin blogg.

Bloggaren har varit öppen med sitt tablettmissbruk och berättat om hur hon fått kämpa för klara av sin vardag.

Tillbaka på bloggen

Trots att Tyra meddelat att hon skulle sluta blogga tog det bara ett par dagar innan ett nytt inlägg publicerades på bloggen. Där berättade hon att bloggen kommer fortsätta men fungera som en personlig dagbok.

– Får jag inte skriva av mig så går jag under, det är det som gör att jag kan fortsätta med det här, det peppar och motiverar mig ännu mer, skriver Tyra.

Farlig mängd tabletter

Mitt i allt gjorde Tyra och pojkvännen slut. Det bröt ner Tyra totalt och ledde till att hon konsumerade mer än det dubbla av vad som anses vara en farlig mängd tabletter. Något som kostat flera människor livet. Men bloggaren lyckades resa sig igen.

Och tack vare det insåg hon att det var dags att välja – livet eller döden. Något hon tackar Cim för.

– Idag tackar jag honom. Av hela mitt hjärta så gör jag det. Jag kommer alltid vara evigt tacksam och jag kommer att älska honom hela livet för det, som hans flickvän eller vän- det spelar ingen roll för det är bara tack vare honom jag gör det här. Jag har inte haft någon motivation innan. Nu har jag det. Jag vill bli helt ren. Jag vill ha ett normalt liv.

"En jävla kamp"

Går allt som det ska planerar Tyra att vara tablettfri om två och en halv månad.

– Det kommer vara en jävla kamp som kommer vara min svåraste och ondaste resa nånsin. När jag skriver så låter det som att allt är klart. Och för mig är det så. Jag vill det här mer än någonsin och det gör att jag har vunnit över tabletterna.