Stockholm

Paradise Hotel-Samir tar knark-debatten

Samir Badran.
Samir Badran. Foto: TT Bild

Paradise Hotel-Samir gick under fredagskvällen ut i ett Facebook-inlägg och kritiserade Sveriges förbud av marijuana.


Läs mer
Spice enligt Wikipedia

"Spice är en drog som sägs ge ett väldigt starkt cannabisliknande rus. De aktiva substanserna i spice utgörs av olika syntetiska cannabinoider."

I inlägget, som på kvällen delats av ett hundratal personer, skriver han:

"SVERIGE FÖRBJUDER WEED vilket nu har gjort att folk gör liknande kemiska jävla jointar som ska efterlikna weed fast med lagligt innehåll. Nu har detta blivit ett stort jävla problem när dom insett att folk dör som flugor när dom röker spice. Kan man inte bara legalisera skiten så att vi slipper alla farliga fakedroger och dödsfall. Vad jag hört så har ingen någonsin dött av marijuana?!?! Jag vet inte vad andra tycker om det men ja tkr de skulle va en bra idé."

Skräms av effekterna av spice

När Nyheter24 når honom strax efter publiceringen säger han att han inte vill säga att han vill legalisera marijuana, men att någonting måste göras åt den nuvarande situationen. 

– Många jag känner röker marijuana, men grejen är att många också är rädda för att bli påkomna, så då röker de en annan grej som heter spice. En av mina polare berättade att han helt tappade kontrollen när han rökte spice, att han såg precis som vanligt men att han var helt borta i kroppen och inte kunde röra sig, berättar Samir.

"Jag röker inte"

Han säger att han har läst på en hel del om spice och dess effekter. Att det skrämmer honom bra mycket mer än marijuana.

– Många har dött av det och nu var det precis det åttonde dödsfallet på ganska kort tid. Jag röker inte marijuana själv, jag var till och med iväg med min farsa och tog ett test för ett tag sedan för att visa att jag inte röker, säger han.

"Värre nu än om det vore lagligt"

Samir menar att det är fler än vad många tror som röker spice, just därför att det är lagligt.

– Jag fattar inte grejen. Jag tror inte att det skulle vara ett stort problem om det var lagligt. Det är ett större problem nu än om marijuana vore lagligt. Folk väljer andra grejer då. 

Tycker du att vi borde legalisera marijuana?

– Nej, det vill jag inte säga. De orden vill jag inte använda. Men någonting måste göras.

Han säger att det ända han har testat är spice, och att det inte är någoting han kommer att göra om.

– Jag rökte på en sommarfest en gång och det slockande helt, säger han och skrattar till. Jag kunde se men knappt röra mig. Jag låg helt stilla bakom en lada. Det var dagen efter som jag förstod hur farligt det kunde vara.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.