Tisdag 30 Nov
Stockholm

10 typer du ser på Instagram under alla hjärtans dag

På lördag är det Alla Hjärtans Dag, vilket förvandlar Instagram till Tokyos mest trafikerade gata. Det är rött, rosa, slibbigt och framförallt – det ska upp på Instagram.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

1. "Kommer hem och möts av detta"

Bilden som visar en bricka med röda rosor, jordgubbar doppade i choklad och en flaska champagne (läs Asti). Flickvännen som kommer hem och "möts av detta" och blir inte helt otippat "chockad", sprallig och jätteglad. 

Hennes "finaste" är verkligen bäst i världen. Detta får inte passera obemärkt.

Nu jävlar ska mobilen hämtas. 

2. "KOLLA VAD JAG FICK"

Över hela landet sitter flickvänner uppkrupna i soffor, glada över de fina rosorna och den goda nougaten. Men så har vi de där vars pojkvänner vill visa vem som är alla hjärtans dags Zlatan. Don freakin Juan. 

Då man själv sitter och biter i ett geléhjärta scrollar man plötsligt fram bilden som föreställer en Breitlingklocka, ett diamanthalsband och två flygbiljetter till Karibien. Under står texten "Min kille är verkligen bäst".

Och jo jag håller med, det är han fan. 

3. Poeten

"För sju år sedan såg jag dig på tennisträningen, du skrattade, jag log. Du sa hej och sedan delade vi på en banan. I dag har du varit min i sju år, och jag älskar dig fortf..." Zzzz...

4. "So close, but still so far away"

Distansparet som inte kan vara tillsammans på Alla hjärtans dag men som ändå vill påminna omvärlden om att de minsann också har någon att tänka på denna röda dag. 

De lägger oftast bara upp en bild på sin respektive där de påpekar att "saknaden är stor just i dag". 

5. Träningsparet

Träningsparet som trots dagen i ära inte känner för att avvika från dieten. De fixar därför en fin kvargtårta eller liknande tillsammans med texten "Hälsosam Alla hjärtans dag med hjärtat".

För så kan man ju också göra.

6. Festparet

Paret som firar den romantiska dagen genom att gå ut och festa. Suddiga hångelbilder där paret syns glada i hatten och fulla på både kärlek och alkohol dyker med jämna mellanrum upp i feeden. 

Då fyllan är ett faktum håller de sig kort och koncist till texrader i stil med "Kärlek", "Tre år", "Du är min", "Bäst", "Full för kärlekens skull" och så vidare. 

7. Trotsparet "Är lika kära alla dagar i veckan"

Paret som tycker att Alla hjärtans dag är ett påhitt. Lägger ofta bara upp en bild med texten "Jag älskar dig lika mycket alla dagar i veckan". 

När flickvännen från punkt nummer 2 ser denna skrattar hon och tittar ned på sin Breitlingklocka. 

8. Föräldrarna

De unga föräldrarna lägger upp en bild på parets gemensamma knodd med texten: "Tillsammans har vi skapat det vackraste som går att få - vårt barn. Det är mer värt än alla presenter i världen".

Även här skrattar flickvännen från punkt 2 och tittar ned på sin Breitling. 

9. Singeln som vill skämta om sin olycka

Här syns texten "Hahaha, kolla på mig, ensam igen, här ligger jag med en hamburgare på huvudet, själv haha, ensam, forever alone" tillsammans med en bild på sig själv i ryggläge. 

Sanningen är den att denna person drömmer om att få köpa en fint inslagen Alla hjärtans dag-present och laga trerätters åt någon den håller kärt. 

10. När bara en vill fira.

Flickvännen vars grottman till pojkvän anser att alla hjärtans dag är ett "kommersiellt påhitt". 

Efter att ha fått anordna sin egen alla hjärtans dag, riggat med blommor och ljus (med honom som sällskap så klart) så läggs en något med diskret bild upp i stil med "Myser till det i kväll" där hon inte berättar hela sanningen men inte heller ljuger. But we know.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela