Filip Hammar talar ut om hatet mot Sofia

- 16/06/2015, 22:59 -
Filip Hammar twittrade synnerligen kritiskt om prinsessan Sofia.
1 av 3

Filip Hammar twittrade synnerligen kritiskt om prinsessan Sofia.

Hammars uttalande har fått mycket kritik.
2 av 3

Hammars uttalande har fått mycket kritik.

HANRIK MONTGOMERY / Henrik Montgomery/TT

Nu förklarar han bakgrunden till sitt påhopp.
3 av 3

Nu förklarar han bakgrunden till sitt påhopp.

Han förklarar bakgrunden till sin text på Twitter.

Under måndagens avsnitt av Breaking News förklarar Filip Hammar vad han egentligen menade när han twittrade om prinsessan Sofia och önskade att allt skulle "gå åt helvete".

Hammar säger i programmet att det han egentligen har problem med är hur hovet försökt tvätta bort Sofias orena varumärke.

– Hon hade varit med i "Paradise hotel" och poserat med en bikini med en boaorm i tidningen Slitz och för mig och alla andra normala människor är det här ingenting att dömas för, säger Hammar i programmet.

Bildkälla: Faksimil Kanal 5

Han menar att kungahusets behov att renhet är obehagligt, och att han tror att Sofias välgörenhetsarbete i främsta hand är till för att vinna folkets kärlek.

– Hon var säkert intresserad av det här innan, men man ska inte blunda för att en charity är det perfekta tvättmedlet, säger Hammar.

Han menar att folk glömmer bort det fina arbete som många vanliga människor

– I stället imponeras folk, trots att inga människor i Sverige behöver anstränga sig mindre än kungligheterna, samtidigt som hundratusentals svenskar gör storverk i det tysta utan att få den minsta uppmärksamhet, säger han i programmet.

Håller du med Filip Hammar?