Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Extremt pinsam stämning när Hassan-gänget skulle busringa

- 23/08/2015, 20:37
Ingen svarade.
1 av 3

Ingen svarade.

Faksimil/SVT

På nio minuter!
2 av 3

På nio minuter!

Faksimil/SVT

Kungen med sin "skämskudde".
3 av 3

Kungen med sin "skämskudde".

Faksimil/SVT

Den klassiska busringningen i direktsändning blev totalt misslyckad.

Under galakonserten för Sveriges Radio 90 år blev det riktigt pinsam stämning. En sådan stämning som får det att krypa i kroppen.

Till och med kungen som var en av gästerna höll upp ett papper framför ansiktet, eventuellt som skämskudde och eventuellt för att dölja ett gapskratt.


Bildkälla: Faksimil/SVT

Delar av Hassan-gänget skulle som ett roligt inslag på slutet genomföra en klassisk busringning i direktsändning.

Problemet var att det var just direktsändning och att ingen svarade, skriver SVT.

Henrik Schyffert var en av dem som stod på scenen och han skrev sedan om den totalt misslyckade busringningen på Instagram.

View this post on Instagram

I maj så hörde Sveriges Radio av sig och sa att de fyller 90 och ska ha en stor direktsänd gala i augusti och undrade om Hassan kunde återförenas för att vara den ”roliga hemliga gästen i slutet på showen.” Jag, Kristian Luuk och Erik Haag tog oss an uppgiften. Vi bestämde att ska man göra nått sånt där då måste vi göra det på riktigt. Alltså skulle vi göra en slutgiltig busringning. Den skulle vara live och på riktigt. Alltså inget förbandat eller uppgjort utan vi ringer nån stackare på slump och så får det gå som det går. Men vi ville ju också att det skulle vara roligt. Så vi skrev ett telefon-manus som vi själva tyckte var jättekul. Sen provringde vi i veckan till olika bensinstationer och förberedde oss. Om de la på direkt så skrev vi ett roligt svar på det. Om de kände igen Kristians röst så skrev vi ett roligt svar på det. Det sista vi gjorde kvällen innan var att provringa alla nummer på samma tid som galan skulle sändas. Alla 5 nummer svarade direkt. Igår var direktsändningen och vi var beväpnade till tänderna. När vi väl kom ut på scenen och ringde första numret så hände det som inte fick hända.. ingen svarade. Det hade vi kanske räknat med så vi hade ett skämt om det och ringde nästa… 8 jobbiga signaler gick fram tills vi insåg att ingen svarade där heller. Vi slog det tredje numret… Det ringde och ringde och ringde… Nu hade vi inga fler tricks… nu blev det nervöst på riktigt… I slutändan så svarade INGEN av de 5 nummer som vi testat kvällen innan. Så vårt stora roliga finalnummer blev att vi stod i Berwaldhallen och lyssnade på ringsignaler framför kungen, drottningen, statsråd och kulturelit i 9 långa direktsända minuter medan vi maniskt improviserande och till slut var tvungna att gå av scenen. Det var nog det konstigaste jag gjort på länge. Tydligen så sänds det på TV ikväll. Titta inte! (#SR90 bild snodd från @ceciliawassaether)

A post shared by Henrik Schyffert (@schyffert) on

– Vårt roliga finalnummer blev att vi stod i Berwaldhallen och lyssnade på ringsignaler framför kungen, drottningen, statsråd och kulturelit i 9 långa direktsända minuter medan vi maniskt improviserade och till slut var tvungna att gå av scenen, skriver Schyffert på Instagram.


Se den misslyckade busringningen med Schyffert, Kristian Luuk och Erik Haag här: