1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Grova hot mot Paow efter uttalande om SD

Paulina "Paow" Danielsson har mottagit en rad hot efter sin status om SD i samband med terrorattentaten i Paris. Här berättar hon om reaktionerna.


Efter terrorattentatet i Paris som skedde under fredagen har sociala medier gått varma. Både vanligt folk och kändisar skriver ut sina tankar om attentatet och reaktionerna är blandade.

Paulina "Paow" Danielsson skrev under veckan ut en status där hon skriver att hon hoppas att SD vinner nästa val samtidigt som hon slänger en känga mot Socialdemokraterna.


Berättar om hoten

Under tisdagsförmiddagen publicerade Paulina skärmdumpar från ett par meddelanden med hot hon tagit emot på Facebook.

– Jag blir mörkrädd över hur mycket hat jag fått. Folk blir helt galna när jag säger att typ sossarna inte gjort sitt jobb.

– Håller man inte med mig ska man kunna diskutera – inte kalla någon för äcklig hora.



Hur har reaktionerna varit efter din status på Facebook?

– Jag la mig och sov en sväng efter och hade typ fått 50 meddelanden. Mycket om att jag var en Paradise Hotel-hora men även från folk som vill träffas och lära mig om samhället. Men jag menar, vem är du att säga att jag har fel och du har rätt? Min åsikt är ju min åsikt.

Du nämnde förut att folk frågat om dina vänner? På vilket sätt då?

– Många frågar hur jag kan umgås med exempelvis mina kompisar som typ Smail Alihodzic, Jennifer Alabi och Jasmine Gustafsson? Men ja, då är jag ju uppenbarligen inte rasist. Många av dom är också livrädda över vad som håller på att hända.

Tar du åt dig av hoten du får?

– Klart jag tycker det är synd att folk skriver att jag är obildad och rasist bara för att jag uttryck en åsikt, säger hon och fortsätter:

– Man ska kunna säga att man tycker att SD har exempelvis en eller två bra punkter utan att bli kallad rasist. Man ska även kunna säga att man tycker sossarna gjort ett dåligt jobb med flyktingfrågan utan att bli kallad rasist.

I en tidigare intervju sa du att du inte ville ta in flyktingar.

– Det handlar inte om att jag inte vill släppa in flyktingar, men handlar det om att riskera att vi får in IS-anhängare så skippar jag hellre det då jag värnar mer om mina nära och kära. Vem gör inte det?

– Folk skriker fuck SD men vem ska annars ta i frågan? Folk måste läsa på mer i vad de står för och vad de skulle kunna göra åt kaoset.

Kommer det här att förändra vad du väljer att lägga ut på Facebook?

– Nej det kommer det inte. Vi har yttrandefrihet i Sverige, trots att det börjar att kännas som Nordkorea.

– Jag ska inte behöva bli kallad hora för att jag yttrar min åsikt.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

2 timmar sedan
Det var år 2017 som Nicole Falciani fick ett viktultimatum av underklädesmärket Calzedonia. "Jag fick ett mejl där de skrev att de tycker att jag är för tjock".

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

2 timmar sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

3 timmar sedan
Hanna Friberg har blivit gripen i USA tillsammans med vännen Stella Cocozza. Vännerna höll helt enkelt på att bli utslängda från landet.

Många avhopp från Eurovision i Malmö

3 timmar sedan
Mellan 15 till 20 procent av artisterna bokade till kringarrangemangen i samband med Eurovision i Malmö har hoppat av. Bland dessa finns Dotter och Titiyo – sammanlagt har nu ett 20-tal artister meddelat att det inte längre vill vara med, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

3 timmar sedan
Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.