Ex On The Beach-Amelia: "Det är sjukt att tjejer än i dag kallas för h*ror"

Ex On The Beach-deltagaren Amelia Silowá diskuterar kvinnosynen i dokusåpor och varför det är bra att det visas.


I dag kunde Nyheter24 avslöja att Ex On The Beach-profilen Nenad Radoicic har polisanmälts av den tidigare deltagaren Emilie Rydberg. Anmälan gäller ett förtal som ska ha skett på Instagram där han, med en bild på Emelie, har skrivit:

"Detta äcklet svartmålar mig på sin insta men drar linor på Långbro från min polares k*k".

"Kvinnosynen är skev"

Deltagaren Amelia Silowá säger att hon tror att det är viktigt att människor hemma i TV-soffan får se dessa typer av beteenden hos killar, då det trots allt sker utanför TV-rutan också.

– Jag tycker det är bra att folk faktiskt får se också hur det ofta går till där "hemma". På det sättet ser man ju hur skev kvinnosynen ofta är hos vissa män.

– Hur sjukt är det inte att tjejer än i dag blir kallade horor hit och dit men så fort killar ligger runt är det okej och de blir uppmålade som kungar, säger hon till Nyheter24.

Hur tror du man kan ändra på det här?

– Många tjejer är osäkra och låter sig köras över. De accepterar att bli kallade diverse elaka saker. Det bästa sättet att få tjejer att inte ta skit och stå på sig är genom att lära dem att de är perfekta som de är redan i tidig ålder. Det är när man inser sitt eget värde som man inte låter andra, ofta killar, att köra över en. Jag brukade också vara osäker en gång i tiden.

På vilket sätt yttrade det sig?

– Jag lät killar trycka ner mig i högstadiet innan min kropp utvecklats, jag stoppade strumpor i min BH och så vidare. Men min pappa sa till mig en gång att "alla kan inte älska dig och alla kan inte hata dig" då insåg jag att jag aldrig kommer att kunna göra alla nöjda. Därför ska jag alltid göra mig själv nöjd och gå min väg.

Om du fick ge ett tips till unga tjejer där ute, vad skulle det vara?

– Folk kommer alltid att tycka olika om dig. Så det viktigaste är att du inser ditt egenvärde och förstår hur värdefull du är, då kommer ingen någonsin kunna sätta sig på dig, avslutar hon.

– Det också är tråkigt hur många tjejer som trycker ner tjejer. Mycket av hatet jag får kommer tyvärr ifrån tjejer, vilket är otroligt tråkigt. Vi tjejer är ju redan är förtrycka med krav hit och dit. Vi har krav på hur vi ska se ut, vi ska vara smala, ha stora bröst, ha stora rumpor och så vidare. Som grädde på moset blir vi kallade horor för att vi har sex? Vi borde i stället backa varandra. Det är ju när vi släpper avundsjukan mot andra och lär oss att inspireras som vi också lär oss att älska oss själva

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!