Grupp planerar "metaldans" till Zara Larssons festivalspelning

Det vore ju ändå en sjukt intressant upplevelse att ta del av...


Nu är snart sommaren här – och givetvis är det dags för festivaler! Till Bråvalla är Zara Larsson bokad för andra året i rad. Dessutom ska hon ju göra EM-låten tillsammans med stjärn-DJ:n David Guetta.

Zara själv besökte Coachella i USA nu i våras – och greps av panik.

Ett udda inslag är att en grupp har planerat en så kallad moshpit under Zaras festivalspelning.

För er som gått på för få metalspelningar i era liv så är en moshpit en "dans" där publiken hoppar in i varandra. Det kan givetvis se ut på olika sätt – en föreslagen är "wall of death" som är en gemensam manöver då publiken ställer sig som två väggar och sedan springer fort rakt mot den andra sidans "vägg".

Men det har ingenting med att slåss att göra.

– Slagsmål har inget att göra med en moshpit och det har inget att göra med att göra illa någon, säger intiativtagaren Tor till Nyheter24.

Gruppen har skapat ett evenemang på Facebook som i nuläget har 1 000 deltagare – och dessutom över 1 000 intresserade av evenemanget.

– Vi hoppas att den här moshpiten blir jättestor och allt hjälper för att folk ska känna sig välkomna, säger Tor.

Bildkälla: Faksimil Facebook

"Förra året startade vi en Zara Larsson-moshpit på 6 pers för att visa hur man har roligt för alla tråkmånsar. Vi blev kallade idioter, fånar ... Nu är vi tillbaka med 150+ och vi ska röja. Thank you", skriver initiativtagaren till evenemanget.

På Facebook kan man dessutom rösta på vilken låt som passar bäst att "mosha" till. I nuläget leder "Lush life".

Bildkälla: Faksimil Facebook

När Gaffa skrev om evenemanget bäddade de även in en video och så här skulle det alltså kunna se ut i sommar:

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du mosha till Zara?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

"Jakt" – på liv och död

1 timme sedan
En jakthelg går överstyr när djuren plötsligt försvinner och jägarna saknar byten att skjuta. Det är ett sätt att visa vad som händer när man tappar perspektivet och börjar gå över gränser, säger regissören Sarah Gyllenstierna om filmen "Jakt".

Väskförbud stoppar konserter med picknick

1 timme sedan
Väskförbudet som infördes i november förra året kommer att få konsekvenser för besökare på utomhuskonserter i sommar: Att ta med sig picknick är inte längre möjligt.

af Sillén kommenterar kompisarna i Eurovision

1 timme sedan
Edward af Sillén ska inte bara skriva manus och regissera Eurovision Song Contest. Han blir även SVT:s kommentator. "Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland", säger han till TT.

Taylor Swift överraskar med dubbelalbum

1 timme sedan
Taylor Swifts nya album är i själva verket ett dubbelalbum. "Jag hade skrivit så mycket 'plågad poesi' de senaste två åren att jag ville dela allt med er" skriver Swift på Instagram.

Tuva Novotny: Superläskigt med komedi

3 timmar sedan
En kvinna som skaffar barn på egen hand – men blir kär i donatorn. Tuva Novotny spelar huvudrollen i Viaplays nya dramakomedi "Allt och Eva" Den handlar om att vara ensam och rädd för gemenskap men ändå söka samhörighet, säger Novotny till TT.