Zeana är en av top 20 i idol 2016.
Zeana är en av top 20 i idol 2016. - Foto: Zeana Murtaovic och Idol 2016.

Idol-Zeana: "Om det är så en b*tch definieras så är jag gärna det"

Under gruppmomentet hamnade Zeana i en diskussion med en annan deltagare som av juryn uppfattades som ett bråk.


Av 15 000 sökande fick man under onsdagens avsnitt se Zeana Muratovic gå vidare till top 20 i idol. Hon kommer att vara en av fem tjejer att inviga scenen när det är dags för de första liveframträdandena och upp till det svenska folket att avgöra vem som ska bli idol 2016.

– Det känns otroligt kul att jag ska vara med i höst, säger Zeana till Nyheter24.

Men tittarna får inte se allt och det är mycket som händer bakom kamerorna. Det är stress, sömnbrist och deltagarna hinner knappt äta. Det som visats på tv är väldigt nerklippt och Zeana menar att hon inte har blivit framställts rättvist och att tittarna har inte fått se vem hon egentligen är.

Under gruppmomentet hade Zeana och en annan deltagare en diskussion som juryn uppfattade som ett bråk. Men hon själv menar att det klipptes mycket och egentligen bara rörde sig om två personer med två olika åsikter.

– Jag och han har ingenting emot varandra och båda levererade bra i momentet. Vi är två olika konstnärer med vårt eget skapande, ibland uppstår det diskussioner. Fullkomligt normalt i denna bransch.

Zeana har nu fått frågor om hur det känns att framstå som en bitch i tv på grund av det som hände under gruppmomentet.

– Om bitch definieras av att säga vad man tycker som kvinna så är jag gladeligen det.

Men nu när programmen kommer att sändas live menar hon att man kommer att få se vem hon egentligen är.

– Jag kommer göra allt jag kan för att kriga för mitt eget ID. Det är det som det handlar om. Jag är inte där för att bli någon ytterligare karaokeidol-artist. Jag gillar inte konceptet att Idol ska skapa dig, jag tycker man ska få visa vem man är och hur unik man är. Jag vet vem jag är som artist. Jag har gjort det här sedan dag ett.

På måndag kan du se Zeana uppträda med sin egna version av låten "A woman's worth".

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kollar du på idol?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Textilmuseet prisat på Elle-galan

Harry Styles stalker får fängelse

3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52
Artistduon Hooja blir älgvärdar i SVT. Den 2 maj klockan 19.00 kommenterar de årets säsong av "Den stora älgvandringen".

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.

Elvabarnsmamman Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez är gravid: "Virvelvind av känslor"

igår 18:14
Satu ”Mybabydolls” Nordling Gonzalez förlorade hastigt sin näst äldsta dotter förra året. Nu är hon gravid igen med sitt tolfte barn. "Glada för detta lilla hopp om ljus", skriver hon på Instagram.