1 av 2
2 av 2

Hemlös man blev utschasad från McDonald's – då klev Paradise Hotel-Robin in

Robin "Mos" Andersson kom till undsättning för den hemlöse mannen.


Det var under onsdagseftermiddagen som den före detta Paradise Hotel-vinnaren Robin "Mos" Andersson berättade om vad han bevittnat inne på McDonald's i Stockholm.

Robin berättar att han sett en hemlös man stå och äta ur en korg med kvarlämnad mat då plötsligt en i personalen gick fram till mannen och bad honom avlägsna sig.

– Jag satt och käkade och väntade på tåget. Så ligger det två kvarlämnade, halvätna hamburgare bredvid. Så kom en hemlös man som plockade upp dem och började äta, berättar han för Nyheter24.

– Plötsligt kom en från personalen och bad mannen avlägsna sig samt sa åt honom att han inte fick plocka mat som blivit över.

Vad gjorde du då?

– Jag gick direkt till den hemlösa mannen och köpte honom en stor meny. Sen sa åt tjejen i kassan att hon skulle berätta för personen som gjorde detta att skämmas och verkligen tänka om. Så det skulle hon göra.

– Jag är inte kanske världens bästa på att bara ge ut pengar bara sådär för jag har inte ekonmin att hjälpa alla men alla kan göra något. Jag ser mig inte som en hjälte utan ser mer personalen som ett svin, avslutar Robin.

Läs inlägget i sin helhet här:


När Nyheter24 pratar med Alexandra Hempel Svenonius som är presschef på McDonalds berättar hon att snabbmatskedjan måste respektera gästerna på restaurangen.

– Vi har ingen generell policy när det kommer till kvarlämnad mat. Men vi måste respektera människorna som äter på restaurangen och se till att de trivs. Vi har flera gånger fått klagomål när det har varit personer som ätit av mat som varit kvarlämnad, säger Hempel Svenonius till Nyheter24.

Hempel Svenonius tillägger dock att man självklart får ge sin mat till en person eller köpa mat åt någon annan.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!