Fredag 16 Apr
Stockholm

Anki, 30, har varit sängliggandes i två år – allt började med vanlig feber

För två år sedan fick Anki en mystisk sjukdom som gjorde att hon hade hög feber och sov 20 timmar varje dygn.

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I kvällens avsnitt av "Sofias änglar" som sänds 20:00 i Kanal 5 får vi träffa tvåbarnsmamman Anki, 30, som i november 2014 insjuknade i vad som först verkade som vanlig feber. Ganska snabbt blev hon sämre och febern högre. Anki sov 20 timmar varje dygn.

Hon tappade på en månad hela 12 kilo i vikt och blev allt sämre, hon sökte med hjälp av sambon Jonas akutvård men kunde inte få någon diagnos. Eftersom Anki blev sämre hela tiden utan att någon visste vad hon led av vände sig Jonas till en klinik i Tyskland.

Där fick de veta att Anki led av en svår variant av borrelia. Tack vare att deras vänner hjälpte till och samlade in pengar kunde hon genomgå en behandling.

– Anki är väldigt känslig för ljud och ljus och barnen måste vara tysta och försiktiga hela tiden, de får inte vara barn, säger Jonas.

Mitt i allt detta fick familjen veta att de har mögel i sitt nya hus och planerna på att renovera ställdes in. Därför rycker nu Sofia Wistam och hennes team in för att hjälpa familjen.

Läs också om Magnus som dog på flyget på väg till Thailand. Och om den pinsamma missen i "Sofias änglar" som får hela internet att skratta.

Vill du se fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

Kommentera (1)
Kopiera länk
Dela