Anki, 30, har varit sängliggandes i två år – allt började med vanlig feber

För två år sedan fick Anki en mystisk sjukdom som gjorde att hon hade hög feber och sov 20 timmar varje dygn.


I kvällens avsnitt av "Sofias änglar" som sänds 20:00 i Kanal 5 får vi träffa tvåbarnsmamman Anki, 30, som i november 2014 insjuknade i vad som först verkade som vanlig feber. Ganska snabbt blev hon sämre och febern högre. Anki sov 20 timmar varje dygn.

Hon tappade på en månad hela 12 kilo i vikt och blev allt sämre, hon sökte med hjälp av sambon Jonas akutvård men kunde inte få någon diagnos. Eftersom Anki blev sämre hela tiden utan att någon visste vad hon led av vände sig Jonas till en klinik i Tyskland.

Där fick de veta att Anki led av en svår variant av borrelia. Tack vare att deras vänner hjälpte till och samlade in pengar kunde hon genomgå en behandling.

– Anki är väldigt känslig för ljud och ljus och barnen måste vara tysta och försiktiga hela tiden, de får inte vara barn, säger Jonas.

Mitt i allt detta fick familjen veta att de har mögel i sitt nya hus och planerna på att renovera ställdes in. Därför rycker nu Sofia Wistam och hennes team in för att hjälpa familjen.

Läs också om Magnus som dog på flyget på väg till Thailand. Och om den pinsamma missen i "Sofias änglar" som får hela internet att skratta.

Vill du se fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

1 timme sedan
Det var år 2017 som Nicole Falciani fick ett viktultimatum av underklädesmärket Calzedonia. "Jag fick ett mejl där de skrev att de tycker att jag är för tjock".

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

2 timmar sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

2 timmar sedan
Hanna Friberg har blivit gripen i USA tillsammans med vännen Stella Cocozza. Vännerna höll helt enkelt på att bli utslängda från landet.

Många avhopp från Eurovision i Malmö

3 timmar sedan
Mellan 15 till 20 procent av artisterna bokade till kringarrangemangen i samband med Eurovision i Malmö har hoppat av. Bland dessa finns Dotter och Titiyo – sammanlagt har nu ett 20-tal artister meddelat att det inte längre vill vara med, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

3 timmar sedan
Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.