Svenskt internettroll utger sig för att vara dömda mördare och våldtäktsmän

- 29/03/2017, 15:13 -

Ett internettroll skapar Facebookkonton där hen utger sig för att vara dömda mördare och våldtäktsmän. Personen härjar nu omkring på internet och skapar rädsla och oro hos användarna.

Att det är lätt att sitta och vara kaxig bakom ett tangentbord är kanske ingen nyhet. Mycket av de näthatet vi möter i dag kommer ifrån människor som valt att skapa fejkprofiler utan varken riktigt namn eller bild där de kan vara anonyma och på så sätt slippa stå till svars för hatet många av dem sprider på nätet.

En som nu blivit utsatt för ett extremt internettroll är Youtubestjärnan Joakim Lundell. Men det är inte sig själv Joakim tänker på, utan de som fallit offer för de gärningsmän profilen anger sig vara.


"Hjälp till att hänga ut personen så vi får fast honom"

Joakim berättar att trollet kontaktat honom från en profil som ser ut att tillhöra den 25-årige Youtubern från Norrköping som nyligen dömts till två års fängelse efter att ha våldtagit en ung kvinna samt tagit bilder på hennes nakna kropp. Trollet ska även ha profiler där han utger sig för att vara Anders Behring Breivik och den unge mannen som låg bakom den blodiga bitattacken i Motala.

– Jag förstår inte hur man kan göra någonting så vidrigt. Tänk för de som fallit offer till dessa gärningsmän, hur tror du det känns för dem? Jag är för första gången i mitt liv så arg att jag gråter, berättar Joakim.


Joakim tillsammans med de två systrar som föll offer för bitattacken i Motala. Tillsammans med sina fans samlade Youtubern in flera hundratusen till systrarna.

– Jag hoppas verkligen att de människor som vet vem den här personen är hänger ut honom och hjälper till att anmäla dessa fruktansvärda konton. Tillsammans kan vi få fast dem men då måste människor hjälpa till. Personen ska stå till svars för detta totalt genomvidriga beteende, säger Joakim Lundell.

Vet du någonting? Maila tips@nyheter24.se.