Stjärnan nära döden på Himalaya

Michael J Fox tackar för att han fortfarande har livet och fingrarna i behåll.


Parkinsonsjuka Michael J Fox, som varit med i filmer som Tillbaka Till Framtiden och Mars Attacks och serien Spin City var nära att mista både fingret och livet under en inspelning i Himalaya i veckan.

För Michael J Fox, som varit svårt sjuk sedan början av nittiotalet, var det ett mirakel när hans symptom minskade under vistelsen i Bhutan, och i ett glädjerus bestämde sig stjärnan för att försöka bestiga ett berg.

– Det gick så bra och jag var så glad över att jag lyckats kravla mig hela vägen upp. Jag blev övermodig och började springa. Jag kunde inte hejda mig, säger Fox till Ekstra Bladet.

Men plötsligt gick något fel, och Michael J Fox insåg att han höll på att ramla - mot döden. I desperation kastade han sig mot marken, och i fallet skadade han armen och skar sönder fingret.

Stjärnan skickades akut till ett närliggande sjukhus, och efter stora insatser från det lokala läkarteamet lyckades de rädda fingret. Fox, som lämnade Himalaya i vemod men med livet och alla tio fingrar i behåll, ska nu fortsätta sin kampanj för att stödja forskningen om Parkinsons sjukdom.

Michael J Fox om livet med Parkinsons sjukdom.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!