Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så här galet rik är drottning Elizabeth II

Nöje | 10/05/2017 08:43

Storbritanniens drottning, Elizabeth II har suttit på tronen i 65 år och är god för MYCKET pengar.

Det finns de som har pengar. Sen finns de dom som har pengar. En av dem är Elizabeth II som minst sagt har råd med några bugg.

Svenska Dagbladet berättade nyligen om hur Elizabeths pengar är uppdelade och hur mycket det är. Och ja, det är en hel del.

1. Först och främst äger hon världens största bebodda slott. Några mil från London ligger slottet Balmoral. Slottet är totalt värt över 1 miljard kronor. På fastigheten finns även en bio där drottningen gärna slår sig ner och ser på en romantisk komedi.

2. Hon äger minst 200 handväskor och har en stor aktieportfölj- Hon äger konst och kläder värda mycket pengar men det slår inte hennes 200 handväskor som kostar runt 10 000 kronor styck. Drottningen har även en aktieportfölj värd 1 miljard kronor.


3. Självklart räcker det inte med ett slott för drottningen utan hon behöver två- Drottningens andra slott ligger 15 mil från London och heter Sandringham. Där finns en kyrka och ett museum samt huvudbyggnaden som är på minst 30 sovrum. Detta gör slottet värt 500 miljoner kronor.


4. Hon får en enorm summa i fickpeng- I endast fickpeng får hon 200 miljoner kronor per år vilket betyder att hon kan spendera lite över en halvmiljon per dag under ett år utan att det påverkar hennes ekonomiska tillstånd negativt.