Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Martin Timell petas av TV4 – kan nu plocka ut miljonsumma

- 23/10/2017, 14:47

Trots anklagelserna mot Martin Timell så kommer han att kunna plocka ut en saftig summa pengar från TV4.

Förra veckan skakades av kvinnors hemska berättelser om sexuella övergrepp under hashtaggen #metoo. Flera kända män anklagades för övergrepp – däribland Martin Timell. Lulu Carter skrev "Timell = TV4's egen Harvey Weinstein" på sin Instagram och efter det klev fler profiler fram och berättade att de haft liknande upplevelser med Timell. 

Lulu Carter. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

Han ska bland annat ha fört upp sin hand mellan benen på en kvinna i en badtunna, visat sitt kön samt tagit kvinnor på brösten och rumpan.

Efter anklagelserna som regnat på Timell så vill TV4:s VD Casten Almqvist inte ha kvar honom, trots att det är tre år kvar på hans kontrakt.  Men det kommer att kosta. 

"Rätt många miljoner"

Timells kontrakt sträcker sig dock till 2020. Så om han ej bedöms att bryta mot lagen måste TV4 köpa ut honom från kontraktet, enligt Expressen som menar att det skulle röra sig om en ”miljonaffär”.

– Det är en teknisk eller ekonomisk fråga, och för mig är det här mycket större än ekonomi just nu, det handlar om att gå till botten med vad som kan vara ett beteende, men som förhoppningsvis är ett enskilt undantag, säger TV4:s vd Casten Almqvist till Expressen.

– Det är rätt många miljoner… Sen naturligtvis de förlorade reklamintäkterna som exempelvis "Äntligen hemma" genererar. Nu kommer det ju i och för sig ersättas av andra program. Men att det handlar om åtskilliga miljoner är helt klart” säger Mats Örbrink, som tidigare suttit på flera chefsbefattningar på TV4, till Expressen.

Läs mer: 

Här är alla gånger Martin Timell betett sig som ett svin