Torsdag 11 Aug
Stockholm

Nu avslutar TV4 allt samarbete med Martin Timell

Efter alla anklagelser väljer nu TV4 att avsluta allt samarbete med Martin Timell.

Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela

Förra veckan skakades av kvinnors hemska berättelser om sexuella övergrepp under hashtaggen #metoo. Flera kända män anklagades för övergrepp – däribland Martin Timell. Lulu Carter skrev "Timell = TV4's egen Harvey Weinstein" på sin Instagram och efter det klev fler profiler fram och berättade att de haft liknande upplevelser med Timell. 

Han ska bland annat ha fört upp sin hand mellan benen på en kvinna i en badtunna, visat sitt kön samt tagit kvinnor på brösten och rumpan.

Efter anklagelserna som regnat på Timell så vill TV4:s VD Casten Almqvist inte ha kvar honom, trots att det är tre år kvar på hans kontrakt.  Men det kommer att kosta. 

Timells kontrakt sträcker sig dock till 2020. Så om han ej bedöms att bryta mot lagen måste TV4 köpa ut honom från kontraktet, enligt Expressen som menar att det skulle röra sig om en ”miljonaffär”.

– Det är en teknisk eller ekonomisk fråga, och för mig är det här mycket större än ekonomi just nu, det handlar om att gå till botten med vad som kan vara ett beteende, men som förhoppningsvis är ett enskilt undantag, säger TV4:s vd Casten Almqvist till Expressen.

På måndagen hölls även ett internt stormöte med personalen på TV4 med anledning av alla anklagelser. Efter det meddelades att TV4 avslutar samarbetet med Martin Timell.

Kanalen avslutar pågående produktion av "Äntligen hemma”, stryker det ur tablån och avslutar samarbetet med Timell, meddelar TV4 Nyheterna.

Läs mer: 

Här är alla gånger Martin Timell betett sig som ett svin


Kommentera (6)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.