Nu avslutar TV4 allt samarbete med Martin Timell

Efter alla anklagelser väljer nu TV4 att avsluta allt samarbete med Martin Timell.


Förra veckan skakades av kvinnors hemska berättelser om sexuella övergrepp under hashtaggen #metoo. Flera kända män anklagades för övergrepp – däribland Martin Timell. Lulu Carter skrev "Timell = TV4's egen Harvey Weinstein" på sin Instagram och efter det klev fler profiler fram och berättade att de haft liknande upplevelser med Timell. 

Han ska bland annat ha fört upp sin hand mellan benen på en kvinna i en badtunna, visat sitt kön samt tagit kvinnor på brösten och rumpan.

Efter anklagelserna som regnat på Timell så vill TV4:s VD Casten Almqvist inte ha kvar honom, trots att det är tre år kvar på hans kontrakt.  Men det kommer att kosta. 

Timells kontrakt sträcker sig dock till 2020. Så om han ej bedöms att bryta mot lagen måste TV4 köpa ut honom från kontraktet, enligt Expressen som menar att det skulle röra sig om en ”miljonaffär”.

– Det är en teknisk eller ekonomisk fråga, och för mig är det här mycket större än ekonomi just nu, det handlar om att gå till botten med vad som kan vara ett beteende, men som förhoppningsvis är ett enskilt undantag, säger TV4:s vd Casten Almqvist till Expressen.

På måndagen hölls även ett internt stormöte med personalen på TV4 med anledning av alla anklagelser. Efter det meddelades att TV4 avslutar samarbetet med Martin Timell.

Kanalen avslutar pågående produktion av "Äntligen hemma”, stryker det ur tablån och avslutar samarbetet med Timell, meddelar TV4 Nyheterna.

Läs mer: 

Här är alla gånger Martin Timell betett sig som ett svin


/
TV4
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanonvinsten: Så mycket såldes Zoe Fay Brown sin lägenhet för

1 timme sedan

"Oppenheimer"-paret adlas efter succén

3 timmar sedan
Regissören Christopher Nolan och filmproducenten Emma Thomas tilldelas hederstitlar för sina bidrag inom filmindustrin och får nu tituleras Sir respektive Dame.

Här syns Carolas ex Jimmy med tv-stjärnan: "Puman är här"

igår 15:42
Carola Häggkvist och hennes ex-pojkvän Jimmy Källqvist såg ut att ha det trevligt med den kända tv-stjärnan. "Puman är här", skriver Carola på sin Instagram.

Carina Berg oigenkännlig på nya bilderna: "Jag behöver hjälp nu"

igår 14:55
​Carina Berg har gjort en drastisk förändring med sitt utseende. Förgäves försökte Carolina Gynning stoppa henne – men Carina lyssnade inte. – Det var modigt. Du var modig som gjorde det, säger Carolina Gynning till Carina.

Realityprofil åtalas – slog barnen blodiga med stekspade

igår 14:12
​En svensk realityprofil åtalas nu, misstänkt för att ha misshandlat sina barn under flera års tid. I samtal med socialtjänsten har barnen berättat detaljerat om hur de blivit misshandlade med bland annat en stekspade i metall och slagna med en fjärrkontroll.

Efva Attling och Eva Dahlgren släpper låt ihop

igår 13:24
För första gången på 43 år släpper Efva Attling en låt – tillsammans med sin fru Eva Dahlgren. "Remember summer breeze" är skriven av dem båda och beskrivs som en sommarsång med 70-talskänsla.