En känd svensk komiker är nu anmäld för två våldtäkter. Personen på bilden har ingenting med komikern att göra.
1 av 4
En känd svensk komiker är nu anmäld för två våldtäkter. Personen på bilden har ingenting med komikern att göra. - Foto: egard Wivestad Grøtt / NTB scanpix / TT, Johan Nilsson / TT. Bilden är ett montage.
Förundersökning är nu inledd mot mannen.
2 av 4
Förundersökning är nu inledd mot mannen. - Foto: Johan Nilsson / TT
Han ska ha skickat onanifilmer via Snapchat.
3 av 4
Han ska ha skickat onanifilmer via Snapchat. - Foto: NTB scanpix
En våldtäkt ska ha ägt rum på ett hotellrum i Jönköping.
4 av 4
En våldtäkt ska ha ägt rum på ett hotellrum i Jönköping. - Foto: Henrik Montgomery/TT

Kvinnorna berättar om den kända komikerns våldtäkter

Den kända svenska komikern anklagas för två våldtäkter och även sexuellt ofredande.


I kölvattnet efter den uppmärksammade kampanjen #metoo har nu tre kvinnor anmält en känd svensk komiker för våldtäkt och sexuellt ofredande. Tidningen Expressen avslöjar nu detaljerna kring de övergrepp som komikern anklagas för.

Kallade kvinna för "sin hora"

En kvinna stämde i somras träff med komikern via Snapchat, och på en restaurang i Stockholm börjar han ta på henne innanför trosorna. Hon lämnar sällskapets bord. 

Senare befinner sig komikern och kvinnan i en park. Då tar han fram sitt könsorgan och tvingar henne till oralsex. Enligt uppgifter till Expressen säger han "sug min kuk" och kallar henne för "sin hora". Kvinnan berättar att hon sa emot och protesterade men att han fortsatte.

En av Sveriges mest kända komiker anklagas nu för två våldtäkter. Personen på bilden har ingenting med artikeln att göra. Bildkälla: Vegard Wivestad Grøtt/TT 

Anklagas för våldtäkt under turnén

Den andra kvinnan som anmält komikern vittnar om en våldtäkt som ska ha ägt rum i Jönköping för ungefär fyra år sedan. Komikern befann sig på turné, och under en festkväll så bjuder han en kvinna på drinkar. 

På mannens hotellrum onanerar han nära hennes ansikte, trots att hon sa ifrån flera gånger. Hon ska även ha försökt knuffa bort honom.

På ett hotellrum i Jönköping ska våldtäkten ha ägt rum. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT 

Skickade onanifilmer på Snapchat

Den tredje anmälan mot den kända komikern gäller sexuellt ofredande. Han ska ha chattat med en kvinna på Snapchat, och där krävt nakenbilder av henne. När hon vägrade skicka bilder så svarade komikern med att skicka filmer där han onanerade, skriver Expressen.

Mannen skickade onanifilmer på Snapchat. Bildkälla: Håkon Mosvold Larsen/TT

Komikern är en av Sveriges mest framstående och har synts i SVT och medverkat i Sveriges radio. TV-nätverket Discovery har avbrutit allt samarbete med mannen.

Förundersökning mot mannen är nu inledd.

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!