Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Därför hyllas Joakim Lundell för den här bilden: "Modigt"

- 08/11/2017, 15:04

Joakim Lundell hyllas för vad som på ytan är en helt vanlig bild – men för att ta bilden har han utmanat både sin Asperger och en fobi.

Under onsdagen la Joakim Lundell, 32, ut en bild på sin Instagram som har en speciell mening för Youtubeprofilen. Den som redan följer Joakim på sociala medier kanske har uppmärksammat att han ofta har på sig solglasögon på både filmer och bilder.


Såhär är vi vana att se Joakim på sociala medier. Bildkälla: Joakim Lundell Instagram.

Nu berättar Joakim att det hela hänger ihop med hans ena diagnos, Asperger. Joakim har tidigare berättat att han även har diagnosen ADD.

Till sin bild skriver Joakim att han på grund av sin Asperger har väldigt svårt med ögonkontakt. Han tycker även att det är jobbigt att någon ska se rakt in i hans ögon – men det sistnämnda verkar vara en fobi.

Joakim la ut den här bilden under onsdagen. Bildkälla: Joakim Lundell Instagram.

I kommentarerna peppas nu Joakim för sitt mod:

"Så starkt av dig att kunna erkänna dina fobier och svårigheter i samband med dina diagnoser. Önskar fler kunde vara så öppna och ärliga, då hade det vart lättare för allmänheten och förstå vidden av svårigheterna med att ha en diagnos kram på er"

"Du är en så stor förebild för så många"

"Vad jobbigt men modigt att du vågar visa dina ögon"

"Jättebra bild och du har väldigt fina ögon! Hoppas du en dag även vågar få ögonkontakt och ge det, utan att känna behov av att dölja dig."

Vill du ha fler nyheter från Nyheter24? Ladda ner vår app!