Lördag 8 Maj
Stockholm

Bianca Ingrosso: "Jag har börjat tappa synen"

Bianca är aktuell i Wahlgrens värld.
Bianca är aktuell i Wahlgrens värld. Foto: Instagram

I ett öppet och ärligt inlägg berättar nu Bianca om sitt hälsoproblem.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Bloggerskan och TV-profilen Bianca Ingrosso är en av Sveriges just nu mest kända kvinnor. 

Hon driver en välbesökt blogg, är aktuell med succéprogrammet Wahlgrens värld samt att hon nu även tagit plats i ”Talang”-juryn. Bianca har även ett samarbete med Guldfynd där hon under förra veckan skulle ha en "Meet and greet" på Guldfynds affär i "Mall of Scandinavia" i Stockholm. 

Men det hela gick inte som planerat. Efter cirka en timma fick profilen en panikattack och kände tillslut att hon inte klarade av mer. Så hon tvingades avbryta. 

Och nu har Biancas utmattningssymptom börjar visa sig på andra skrämmande sätt. Bland annat så har hon fått dåligt minne och börjat tappa synen. "Händer ibland"

Det är på sin blogg som Bianca väljer att berätta för sina läsare om sina hälsoproblem som kommit som resultat av stress. Hon säger att hon enligt sig själv inte är utbränd ännu, men att hon är på god väg att komma dit. 

– Jag har aldrig sagt att jag har gått in i väggen eller är utmattad. Jag säger bara att jag är på god väg att komma dit. Jag säger nej till massor av samarbeten, tv-förslag, intervjuer, plåtningar och så vidare varje dag men väljer att tacka ja till det jag själv gillar och som jag tror ni skulle älska.  


Hon fortsätter med att berätta att hennes kropp visar tydliga tecken på utbrändhet och utmattning. 

– Jag ska inte tjata om mitt välmående men såhär känner min kropp just nu. Jag är konstant trött! Så pass att jag känner att jag ska somna hela dagarna. Jag har noll energi. Känns som jag knappt ens kan hålla ett samtal med någon. Jag mår illa och känner mig yr nästan hela tiden och måste ofta lägga mig ner för det känns som att jag ska spy. Jag är ganska tom känslomässigt.

–  Är varken arg, sur, ledsen eller glad utan är lite tyst i bakrunden mestadels. Känner mig allmänt nedstämd och får ångest över minsta lilla. Jag tappar lätt synen ibland på ena ögat i några timmar (det har hänt 2 gånger nu. Jag minns ingenting och det är  så jobbigt att behöva fråga folk saker 5 gånger. 


Nu stöttas Bianca av sina läsare som skriver peppande kommentarer. Några lyder: 

– Du behöver nog en paus. Har själv gått in i väggen och lider av panikångest och detta är seriösa tecken på dessa. Att trappa ner på jobb är det första! Jobba inte ihjäl dig fina Bianca.

– Jag vet hur det känns med panikångest attacker.. var rädd om dig! Jag brukar gå promenader när det händer mig, kan kanske hjälpa dig. Jag tycker du är modig som kan prata om det! Hoppas det blir bättre snart.

– Ta hand om dig och lyssna på din kropp. Jag är 45 år haha, så tillhör väl inte din målgrup. Vill bara säga att jag tycker du är en sjuuukt duktig entreprenör. Heja dig!

Läs mer: 

Bianca i tårar efter dagen med Philippe: "Orkar inte mer"

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela