Jennifer Wegerup pekar ut en tidigare kollega på Aftonbladet.
Jennifer Wegerup pekar ut en tidigare Aftonbladet-kollega. - Foto: Twitter, Pontus Lundahl/TT Bild

Jennifer Wegerup pekar ut Aftonbladet-kollegan

Journalisten Jennifer Wegerup avslöjar nu de sexuella trakasserierna som hon utsattes för på Aftonbladet och Expressen.


Det är i branschtidningen Resumé som sportjournalisten Jennifer Wegerup, 45, berättar om hur hon genom sin långa karriär har utsatts för sexuella trakasserier

Jennifer slutade på Aftonbladet i januari tidigare i år. Då hade hon varit på tidningen i 14 år – och nu avslöjar hon efter "två års lojalt tigande" som hon själv skriver, vad som fick henne att lämna sin arbetsplats.

Jennifer Wegerup berättar nu om de sexuella trakasserier hon utsatts för. Bildkälla: Twitter.

Det var efter att en kollega på Aftonbladet sjöng "Vi har knullat Jennifer Wegerup" i ett klipp som spreds på Youtube som Jennifer kände att det hade gått för långt. 

När Jennifers dotter, då nio år gammal, hade fått klippet visat för sig i skolan så kom hon hem gråtande. Där och då bestämde sig Jennifer för att lämna Aftonbladet, och i texten riktar hon kritik mot främst Aftonbladets publisher Sofia Olsson Olsén.

Vid ett annat tillfälle tog en annan kollega, en manlig chef på Aftonbladet, på Jennifers bröst och sa "pip".

Jennifer berättar även om när hon bevakade OS i Aten 2004. Där bankade en journalistkollega på hennes hotelldörr. Jennifer öppnade dörren eftersom hon inte ville att de andra hotellgästerna skulle vakna.

Mannen försökte kyssa henne, tryckte upp henne mot väggen och tog henne på brösten. Inte förräns Jennifer hotar honom med att ringa hans chef så slutade han. 

Hon blev även kränkt av en känd profil från SVT. Under en julfest för journalister på Riche så bar Jennifer en ny klänning med pälskanter.

"Jag är glad i min nya julfestklänning med pälskant runt hals och armar. Han berömmer klänningen. Så lutar han sig fram och viskar lent i mitt öra: 'Jag skulle älska att ta dig mellan brösten och spruta i pälsen'. Sen går han därifrån, leende", skriver Jennifer i Resumé.

Jennifer Wegerup berättar om hur hon trakasserades av en känd SVT-profil. Bildkälla: Jessica Gow/TT

Jennifer har tidigare jobbat på Expressen, och där trakasserades hon en av manlig chef på tidningen. På julafton 2001 fick hon ett sms från mannen som löd "Runkar och fantiserar om dig". Jennifer svarade inte och fick då ett nytt sms med texten "23 cm".

"Han riskerar avsked om jag anmäler. Men jag ser honom framför mig, ensam med sin vodka på julafton. Jag låter honom gå fri och vet än i dag inte om jag gjorde rätt. Sms:en finns kvar i min gamla Nokiatelefon", skriver hon.

Efter att texten publicerats har Jennifer mött stöd från läsare, och på sin Twitter så tackar hon för de varma orden som kommit in. 

"Tack, tack, tack. Inte hunnit svara på alla mejl, sms, samtal, FB-meddelanden, intervjuförfrågningar och tweets. Efter två ensamma år betyder ert stöd allt!", skriver Jennifer på Twitter.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Robinson-Charlottas kritik mot TV4:s klippning: ”Framställts som en mobbare”

"Den sista resan" mest sedda dokumentären

2 timmar sedan
"Den sista resan" har setts av 315 440 biobesökare sedan premiären och är därmed Sveriges mest sedda dokumentär på bio någonsin. Filmen, som är gjord av Filip Hammar och Fredrik Wikingsson, slår nu Stefan Jarls "Ett anständigt liv" från 1979 som innehade det tidigare rekordet.

Allt om SampeV2: Lön, längd och om han har flickvän

2 timmar sedan
Sampev2 är en av Sveriges största youtubers. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Sampev2.

Swifts album slog Spotify-rekord

3 timmar sedan
Nya rekord från Taylor Swift hör inte till ovanligheterna – men nu har hon slagit ännu ett. Världsstjärnans nya album "The tortured poets department" skriver Spotify-historia som det första albumet som passerat 200 miljoner lyssningar på en enda dag på strömningstjänsten. I och med detta blir hon även den mest strömmade artisten någonsin på en enda dag, skriver Variety.

Niklas Strömstedts miljoner – så mycket pengar tjänar folkkära artisten

idag 10:08
Att Niklas Strömstedt är både folkkär och framgångsrik råder det inga tvivel om. Men hur mycket pengar tjänar han? Nyheter24 har kikat närmare på artistens bolag och inkomst.

Författare bojkottar amerikansk Pen-gala

idag 09:10
31 författare och översättare bojkottar årets stora amerikanska Pen-gala. Bojkotten är en protest mot vad man kallar organisationens misslyckande med att skydda palestinska författare i Gaza.