Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Prinsessan Madeleine bar päls gjord av nyfödda lamm

Nöje | 04/12/2017 14:40

Madeleine kritiseras för pälsen hon bar på prins Gabriels dop – en päls tillverkad av lamm som slaktas när de är tre dagar gamla.

I fredags var det festligt värre när prins Gabriel döptes vid Drottningholms kyrka. Många pratade om hur gullig prinsessan Estelle var och prinsessan Sofias älvdalsdräkt. Men dopet lämnade även en bitter eftersmak...

Organisationen Djurens rätt uppmärksammade nämligen att prinsessan Madeleine anlände till kyrkan i något minst sagt tvivelaktigt.

Madeleine bar en rosa persianpäls från favoritdesignern Valentino. Inte nog med prislappen på 144 000 kronor som skattebetalarna står för – dessutom är pälsen gjord av små gulliga nyfödda lamm som slaktas när de är mellan 3-6 dagar gamla.

Prinsessan Madeleine och designern Valentino.
Prinsessan Madeleine och designern Valentino. Han designade den päls som Madeleine bar på prins Gabriels dop. Bildkälla: Stella Pictures.

I ett inlägg på Facebook så kritiserar Djurens rätt prinsessan Madeleine och ber henne ta sitt ansvar:

"Alla kungligheter är förebilder och har ett särskilt stort ansvar. Att klä sig i päls är oetiskt och vi hoppas att vi inte behöver se det igen. Prinsessan Madeleine, var med och ta ansvar för en djurvänligare värld!".

Inlägget har tusentals kommentarer och många är besvikna på Madeleine.

Hovet har valt att bemöta kritiken, och i en kommentar till Expressen berättar Hovets informationschef Margareta Thorgren att pälsen är gjord av ett "äldre lamm".

– Det stämmer att prinsessan Madeleine hade en lammpäls på sig och den är tillverkad av äldre lamm. Det jag kan säga generellt kring lammskinn är att det är någonting som många både bär och har i sina hem och anses vara hållbara produkter. Utöver det har jag ingenting mer att kommentera, säger Thorgren till Expressen.

Den italienska designern Valentino Garavani är en av Madeleines favoriter, och han designade även hennes bröllopsklänning samt var gäst på hennes bröllop. 


Designern Valentino, prinsessan Madeleine och Chris O' Neill.
Madeleine möts nu av stark kritik. Bildkälla: Stella Pictures.

Under Gabriels dop så bar Madeleine även en klänning designad av Valentino. Enligt Svensk Dam, som dessutom avslöjade priset på lammpälsen, så kostade Madeleines klänning 56 000 kronor.

Se bilderna på pälsen i klippet ovan.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Ok att prinsessan Madeleine bär päls?