Alexandra Bring och pojkvännen ska bli föräldrar.
Alexandra Bring och pojkvännen ska bli föräldrar.

Alexandra Bring berättar om gravidlyckan

Träningsbloggerskan och entreprenören Alexandra Bring avslöjade tidigare i veckan att hon och pojkvännen ska bli föräldrar. I ett blogginlägg berättar hon nu hur det hela gick till, och det började med att hon skulle testa ett hormonfritt preventivmedel.


Alexandra Bring, 27, en av Sveriges största träningsprofiler och har i skrivande stund över 638 000 följare på Instagram. Den färgstarka träningsprofilen har alltid förespråkat ett hälsosamt leverne och dissat all form av extrema bantningsmetoder och destruktiva levnadssätt och på kort tid blev hon ett känt namn i bloggvärlden. Hon har även grundat märket "Bring sportswear".

Tidigare i veckan berättade profilen att hon är gravid och att hon och pojkvännen är överlyckliga för det tilla tillskottet. Och nu har hon även valt att berätta hur det hela gick till. 

"Skulle testa hormonfritt preventivmedel"

I ett blogginlägg berättar nu Alexandra att det hela började med att hon skulle göra ett samarbete med ett hormonfritt alternativ till p-piller. Hon var lite osäker på hur det hela fungerade men valde ändå att testa. 

"Jag var inte helt nöjd med det och det kändes lite oklart när den skulle hitta min cykel (inte så konstig sen), jag tog ägglossningstest när det stod att jag skulle göra det och hade inte fått någon ägglossning trots att appen indikerade på det. Inväntade min första mens men som känt kan det ju dröja sjukt länge när man käkat p-piller flera år. Jag har slutat en gång tidigare och då tog det nog ett halvår innan kroppen kom igång.

Alexandra och pojkvännen är överlyckliga.

Efter typ två veckor fick jag i alla fall mensvärk och blödde litegrann, men det kan ju vara så himla oregelbundet så jag tänkte inte mer på det. Någon månad efter jag slutat med mina p-piller tog jag ett graviditetstest just in case för att vara på säkra sidan men det visade som väntat negativt. Eftersom jag inte hade någon ägglossning tänkte jag inte mer på det och fortsatte med mitt hormonfria. Fick mensvärk igen och inväntade den första mensen. Den drog verkligen ut på tiden. Min syrra sa att jag säkert blivit skengravid eftersom hon är gravid och vi snackar så mycket om de, så därför drog vi och köpte ett graviditetstest på vägen hem från en middag så att kroppen skulle sluta inbilla sig", skriver hon. 

Men testet visade sig vara positivt. Alexandra blev förvånad så valde därför att ta ett till test, men även det blev positivt. 

"När jag har läst andras historier är det oftast såna man blir tårögd för och alla skriker och är glada och gråter typ, det jag har lärt mig med graviditet är att ingenting är som jag hade föreställt mig och att kroppen är det häftigaste som finns och jag är så tacksam att allt har gått så bra. I början hade vi en del problem som gjorde att vi inte riktigt kunde ta ut lyckan i förskott men mer om det senare", avslutar hon. 

För er som missat så är även Alexandras syster Victoria Törnegren också gravid. Det ni.
Bild från syster Victoria Törnegrens blogg.

För er som missat så är även Alexandras syster Victoria Törnegren också gravid. Det ni. 

Stort grattis till bebislyckan säger vi!

Vad är hormonfritt preventivmedel?

Hormonfritt preventivmedel fungerar så att du mäter din temperatur på morgonen direkt när du vaknar, innan du kliver ur sängen. Temperaturen du har visar då dina hormonnivåer och den information som appen behöver för att effektivt analysera din cykel och returnera en röd eller grön dag, det vill säga om du kan ha säkert sex eller inte. Man ska dock inte mäta temperaturen om man är sjuk, bakfull eller har sovit dåligt. 

Läs mer:

Alexandra Bring: "Jag är så jävla stolt över min kropp"

Alexandra Bring tar ställning med avklädd bild: "Här är till er som hatar på smala tjejer"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!