Wiktoria Johansson har tävlat i Melodifestivalen två år
1 av 3
Wiktoria Johansson gjorde debut i Melodifestivalen 2016. - Foto: TT
Wiktoria Johansson studerade på Rytmus musikergymnasium
2 av 3
Wiktoria Johansson pluggade på Rytmus musikergymnasium i Göteborg. - Foto: TT
Wiktoria Johansson har även varit med i Lilla Melodifestivalen
3 av 3
Wiktoria Johansson är uppvuxen i Brämhult i Borås - Foto: TT

5 saker du kanske inte kände till om Wiktoria Johansson

Wiktoria Johansson är högaktuell i Melodifestivalen 2019 med låten "Not With Me". Dessutom har hon också varit med i Lilla Melodifestivalen. Här är fem saker du kanske inte visste om sångerskan.


Sångerskan Wiktoria Johansson gjorde debut i Melodifestivalen 2016 där hon vann folkets hjärtan och tog sig direkt till finalen. Med låten "Save me" slutade hon på en fjärde plats. 

Hon har även varit med och tävlat i SVT:s folkkära program "Så ska det låta". Våren 2018 tävlade hon i lag med Nassim Al Fakir mot Sofia Pekkari och Håkan Hemlin.

2019 är hon aktuell i Melodifestivalen med låten "Not with me". Hon gick direkt vidare till final från den första deltävlingen i Göteborg. Hennes bidrag är skrivet av Joy DebLinnea Deb och henne själv. 

Men vem är Wiktoria egentligen och vad har hon gjort innan hon slog igenom i Sverige? Nyheter24 har listat fem saker som du kanske inte visste om henne. 

Pluggade i Göteborg 

Wiktoria Johansson föddes den 8:e november 1996 i Borås. När hon började gymnasiet föll valet på Rytmus musikergymnasium i Göteborg.

Bildkälla: TT

Ställt upp i Melodifestivalen tre gånger

Första gången Wiktoria tävlade i Melodifestivalen var 2016 då hon tävlade med låten "Save me". Hon slutade på fjärde plats och 2017 tävlade Wiktoria igen. Då med bidraget "As I Lay Me Down", som slutade på sjätte plats. 

När Eurovision Song Contest 2017 hölls i Kiev var det Wiktoria som delade ut de svenska juryns poäng.

Efter två års Mello-paus är Wiktoria tillbaka!. Hon tävlar med låten "Not With Me" – en låt som handlar om sin sorg efter att det tog slut med hennes pojkvän. 

Har även ställt upp i Lilla Melodifestivalen 

Men Wiktoria har faktiskt också tävlat i Lilla Melodifestivalen 2011, då tävlade hon med låten "Jag behöver dig" som hon hade skrivit själv. 

Wiktoria slutade på fjärde plats. 

Bildkälla: TT

Startade ett band med sin kompis 

Tillsammans med sin kompis Hanna startade Wiktoria bandet "Dash4 The Band". Efter att ha gjort en cover som laddades upp på Youtube erbjöd Telia bandet att spela in en låt. Det hela resulterade i Telias officiella ledmotiv, "Turn Up the Love" för Eurovision Song Contest 2013 i Malmö.

Gör rösten till Vaiana

Den 23 november 2016 hade Walt Disney-filmen "Vaiana" premiär. Wiktoria är den som gör den svenska rösten till karaktären Vaiana.

Nyheter24 har även skrivit om saker som du kanske inte visste om artisten Nano. Det kan du läsa mer om här!

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ska du kolla på Melodifestivalen?
Tack för din röst!