Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bianca Ingrosso efter feministskandalen: "Vill gråta och skrika"

Nöje | 08/01/2018 20:31

Bianca Ingrosso kallade feminism för ett "osexigt och omoget hat". Nu backar Bianca från sina uttalanden om feminism, och berättar om hatet hon har mötts av den senaste tiden.

Det var för lite mer än en vecka sedan som Bianca Ingrosso, 22, hamnade i hetluften. Anledningen var att hon i sin podcast "Har man sagt A får man säga B" deklarerade att hon inte är feminist. 

– Jag tycker att folk börjar gå på tok över gränsen. Män har inte ens talan längre. Så fort män öppnar käften så ba "AAAAH!". Nej men alltså, bara chill, sa Bianca bland annat i podcasten.

Biancas vän och podcast-kollega Alice Stenlöf, 21, ifrågasatte starkt Biancas åsikter i podcasten. 

Och det kom även flera av Biancas läsare, lyssnare och fans att göra. 

Bianca Ingrosso.
Bianca Ingrosso. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT Bild

Kort därefter skrev Bianca ett längre inlägg på sin blogg där hon berättade att hon visst är feminist och att det hela var ett missförstånd. 

Nu berättar Bianca vidare hur det som blev en mindre skandal gjorde att det blev en av de sämre veckorna på många år för henne. 

"Att jag uttalade mig fel i podden (förstår inte varför jag sa att ”män inte har någon talan längre…” för så tycker jag inte ens…) har ju lett till en stor hysteri här på bloggen, på min Instagram, i tidningar och andra människor som spytt ur sig det ena och det andra om mig och till och med tagit in min pappa i det hela… Det har gått på tok överstyr och jag har mått så dåligt. Har knappt velat lämna lägenheten", skriver Bianca i sin blogg.

Det var i sin podcast som Bianca pratade om feminism. Bildkälla: Instagram.

Bianca skriver vidare att hon tycker att hon uttryckte sig otroligt fel och att hon inte tänkte sig för. Hon har fått ta emot en hel del hat efter sina ord om feminism, och det har påverkat henne mycket. 

"Mår så dåligt över hur vissa beter sig faktiskt…! Vill gråta, skrika högt och be om ursäkt, men jag orkar inte prata om det mer, även fast jag har så mycket mer att säga", skriver hon bland annat.  

För några dagar sedan skrev Nyheter24 om hur medieprofilen Cissi Wallin, 32, kritiserade Biancas uttalande. Då fick Bianca stöd från Alexander Bard som är hennes jurykollega i "Talang".

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.