Bianca Ingrosso möttes av kritik efter att hon sagt att hon inte är feminist.
Bianca Ingrosso möttes av kritik efter att hon sagt att hon inte är feminist. - Foto: Instagram, Maja Suslin/TT Bild. Bilden är ett montage.

Bianca Ingrosso efter feministskandalen: "Vill gråta och skrika"

Bianca Ingrosso kallade feminism för ett "osexigt och omoget hat". Nu backar Bianca från sina uttalanden om feminism, och berättar om hatet hon har mötts av den senaste tiden.


Det var för lite mer än en vecka sedan som Bianca Ingrosso, 22, hamnade i hetluften. Anledningen var att hon i sin podcast "Har man sagt A får man säga B" deklarerade att hon inte är feminist. 

– Jag tycker att folk börjar gå på tok över gränsen. Män har inte ens talan längre. Så fort män öppnar käften så ba "AAAAH!". Nej men alltså, bara chill, sa Bianca bland annat i podcasten.

Biancas vän och podcast-kollega Alice Stenlöf, 21, ifrågasatte starkt Biancas åsikter i podcasten. 

Och det kom även flera av Biancas läsare, lyssnare och fans att göra. 

Bianca Ingrosso. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT Bild

Kort därefter skrev Bianca ett längre inlägg på sin blogg där hon berättade att hon visst är feminist och att det hela var ett missförstånd. 

Nu berättar Bianca vidare hur det som blev en mindre skandal gjorde att det blev en av de sämre veckorna på många år för henne. 

"Att jag uttalade mig fel i podden (förstår inte varför jag sa att ”män inte har någon talan längre…” för så tycker jag inte ens…) har ju lett till en stor hysteri här på bloggen, på min Instagram, i tidningar och andra människor som spytt ur sig det ena och det andra om mig och till och med tagit in min pappa i det hela… Det har gått på tok överstyr och jag har mått så dåligt. Har knappt velat lämna lägenheten", skriver Bianca i sin blogg.

Det var i sin podcast som Bianca pratade om feminism. Bildkälla: Instagram.

Bianca skriver vidare att hon tycker att hon uttryckte sig otroligt fel och att hon inte tänkte sig för. Hon har fått ta emot en hel del hat efter sina ord om feminism, och det har påverkat henne mycket. 

"Mår så dåligt över hur vissa beter sig faktiskt…! Vill gråta, skrika högt och be om ursäkt, men jag orkar inte prata om det mer, även fast jag har så mycket mer att säga", skriver hon bland annat.  

För några dagar sedan skrev Nyheter24 om hur medieprofilen Cissi Wallin, 32, kritiserade Biancas uttalande. Då fick Bianca stöd från Alexander Bard som är hennes jurykollega i "Talang".

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

1 timme sedan

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

1 timme sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

2 timmar sedan
Hanna Friberg har blivit gripen i USA tillsammans med vännen Stella Cocozza. Vännerna höll helt enkelt på att bli utslängda från landet.

Många avhopp från Eurovision i Malmö

2 timmar sedan
Mellan 15 till 20 procent av artisterna bokade till kringarrangemangen i samband med Eurovision i Malmö har hoppat av. Bland dessa finns Dotter och Titiyo – sammanlagt har nu ett 20-tal artister meddelat att det inte längre vill vara med, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

2 timmar sedan
Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.

Sofia Ståhl utreds av läkare – vädjar till följarna

3 timmar sedan
Det är på sin blogg som Sofia Ståhl bryter tystnaden om sina hälsoproblem. Hon säger även att hon under sin utredning "tagit saken i egna händer".