Kim Kardashian berättar om sanningen bakom graviditeten

​Då det var en stor risk för Kim Kardashian West att bära ett till barn tog superstjärnan och mannen Kanye West beslutet att skaffa en surrogatmamma. I måndags föddes det lilla barnet och Kim berättar nu om hur det var att inte bära barnet själv.


Att ta beslutet att skaffa en surrogatmamma visade sig att vara allt annat än lätt för Kim Kardashian West. Nu går hon ut med ett långt inlägg på sin hemsida där hon uttrycker sina känslor om hur det var att ha en surrogatmamma (BBC).

"Att inte bära mitt tredje barn själv var så så svårt".

Att vara gravid kan vara jobbigt, göra ont och kan komma med många olika komplikationer. Men enligt Kim var det lika jobbigt att inte bära sitt eget barn. 

"Människor antar att det är bättre med en surrogatmamma så att de slipper alla komplikationer, men för mig var det så jobbigt att inte bära mitt eget barn. Speciellt efter att ha burit North och Saint".

"Jag är så tacksam"

Trots att det var jobbigt för Kim att inte få bära barnet skrev hon att när den lilla flickan kom fick de direkt ett band till den nya familjemedlemmen. Det kändes som om barnet var med dom under hela tiden.

"Jag är så tacksam för den moderna teknologin som ens gör det möjligt. Det är inte något för alla, men jag älskar verkligen vår surrogatmamma och det här är mitt livs bästa erfarenhet. Vår surrogatmamma gjorde det möjligt för oss att uppfylla vår dröm att utöka familjen".

Jobbigt att vara gravid 

Både att själv vara gravid och att ha en surrogatmamma har varit jobbigt för Kim. I ett inlägg på sin hemsida som hon skrev när hon var gravid med Saint uttryckte hon enligt Expressen att hon inte njöt av att vara gravid.

"Jag ska vara ärlig: graviditeten är det värsta jag varit med om i hela mitt liv! Jag uppskattar inte en enda sekund av den och förstår mig inte på människor som njuter av den".

Kims och barnets hälsa på spel

Anledningen till beslutet att använda sig av en surrogatmamma var på grund av Kims hälsa. Kims doktor förklarade att det var farligt både för Kim- och barnet. Då hon var gravid med North och Saint drabbades hon nämligen av komplikationer som stod för beslutet att inte bli gravid en gång till. Hon hade båda gångerna problem med moderkakan.

Vem surrogatmamman är råder det vissa spekulationer om, men Kim och Kanye har ännu lyckats hålla hennes identitet hemlig.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!