Martin Timell har blivit uthängd av Lulu Carter.
1 av 2
Martin Timell. - Foto: David Sica / David Sica
Lulu Carter har pratat ut om Martin Timell.
2 av 2
Lulu Carter. - Foto: Stella Pictures / Sigge Klemetz

Lulu Carter hängde ut Martin Timell: "Ångrar ingenting"

Det har gått tre månader sedan Lulu Carter satte bollen i rullning och hängde ut Martin Timell på Instagram. Nu berättar Lulu om hur hennes liv har sett ut sedan dess.


För tre månader sedan så tog "Äntligen hemma"-profilen Lulu Carter, 56, steget. Hon var den första som öppet skrev om sin tidigare TV4-kollega Martin Timell, 60. Och det var inga hyllningar som kom från Lulu direkt.

I samband med #metoo-rörelsen så var Lulu den första att larma om Timells beteende på kanalen – och det handlade om sexism, rasism, mobbning och sexuella trakasserier. Lulu vittnade bland annat om hur Timell skickat flera oombedda onanivideos till henne.

Lulu Carter jämför Martin Timell med Harvey Weinstein på Instagram. Bildkälla: Lulu Carter Instagram.

Flera personer som ska ha blivit utsatta av Timell trädde fram och Timell polisanmäldes även för en våldtäkt som ska ha ägt rum på en jobbfest år 2008.

Sedan gick det undan – TV4 avbröt allt samarbete med Timell. Alla program där han medverkade ströks ur tablån, och även bokförlaget Norstedts drog in hans populära bok "Hemmafixarbibeln".

Timell flydde landet för att komma undan pressen, och när han kom hem igen så var det inte en trevlig vardag som väntade.

– Martins karriär är över och han är paria överallt. Det är klart att han är djupt deprimerad och ska jag vara ärlig tycker jag synd om honom, trots att jag vet att han har varit ett svin mot så många människor omkring honom, berättade en källa för Stoppa Pressarna.

Martin Timell. Bildkälla: Stella Pictures.

"Nu är det nya tider"

I slutet av december 2017 avslöjades nya detaljer kring Timell. Det ska enligt källor ha varit Timells fru som krävde att Timell skulle sparka Lulu Carter. För Stoppa Pressarna berättade Lulu då att hon känt sig jagad av Timell. 

– Martin Timell jagade mig till den grad att han blev obehaglig. Jag var aldrig ett dugg intresserad av honom, men det var ändå jag som fick skulden för hur han betedde sig, berättade Lulu då.

I en intervju med Aftonbladet berättar nu Lulu Carter om hur hennes liv har sett ut de senaste tre månaderna, sedan hon jämförde Timell med Hollywoodproducenten Harvey Weinstein.

– Allt är mycket väl med mig egentligen är allt jag kan säga. Bara fullt stöd och framför allt stödjer jag många andra vilket jag gör med glädje även om det tar upp mycket tid. Obegripligt hur kvinnor haft det och förvisso har fortfarande både på arbetsplatser och i hemmen. Men nu är det nya tider, säger Lulu Carter till Aftonbladet.

Lulu Carter. Bildkälla: Stella Pictures.

Och på frågan om Lulu ångrar någonting så är svaret glasklart.

– Nej jag ångrar ingenting. Absolut inte, säger Lulu till Aftonbladet.

Jobbmässigt ser år 2018 ut att bli strålande för inredaren Lulu. Förutom en podd så planerar Lulu en konstutställning och hon har även privata inredningsuppdrag på gång.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!