Lulu Carter, Martin Timell och hustrun Catarina Timell.
1 av 4
Lulu Carter, Martin Timell och hustrun Catarina Timell. - Foto: TT
Martin Timell och frun Catarina Timell
2 av 4
Catarina Timell och Martin Timell. - Foto: Christine Olsson/TT
Var det efter Martin Timells hustrus påtryckningar som Lulu Carter fick sparken?
3 av 4
Fick Lulu Carter sparken från TV4 och "Äntligen hemma" efter att Martin Timell skickade sexvideos till henne? - Foto: Robin Haldert / TT
Martin Timell kallades för Sveriges Harvey Weinstein av Lulu Carter.
4 av 4
Lulu Carter jämförde Martin Timell med Harvey Weinstein. - Foto: John Carucci/TT Bild

Martin Timells fru ställde kravet: "Sparka Lulu Carter"

Nu avslöjar en källa för sajten Stoppa Pressarna att Martin Timells fru var medveten om de onanivideos som hennes man skickade till Lulu Carter. Och då ska hon enligt källan ha ställt ett ultimatum.


Det var den 13 oktober 2017 som bollen sattes i rullning. Det var då som TV4-profilen Lulu Carter, 56, la ut en bild på Instagram föreställande sin tidigare "Äntligen hemma"-kollega Martin Timell, 60, bredvid Hollywoodproducenten Harvey Weinstein, 65.

Lulu Carter jämförde Martin Timell med Harvey Weinstein. Bildkälla: John Carucci/Ap/TT Bild

Lulu Carter skrev att Timell var Sveriges svar på Harvey, och för den som har missat skandalen kring Harvey så är det inte direkt en komplimang. Han har nämligen anklagats för flera fall av sexuella trakasserier och våldtäkter.

Därefter gick det fort – flera tidigare kollegor till Timell klev fram och vittnade om sexuella trakasserier och mobbning.

Han fick sparken från TV4 och "Äntligen hemma" ströks ur tablån. Timell anmäldes även för en våldtäkt som ska ha ägt rum på en jobbfest sommaren 2008.

Lulu Carter: "Vi skriver historia"

Instagram skrev Lulu Carter under gårdagen att hon kände sig glad, stolt och modig både över sig själv och alla andra som trätt fram under #metoo.

"Jag blir så lycklig. Vi skriver historia och återigen tänker jag på våra barn och barnbarn som kommer leva under tryggare, värdigare och kärleksfullare former, förhoppningsvis för alltid. Visst är det som en dröm? En dröm som blir sann. Mod att säga nej, säga ifrån och att berätta sådant vi inte vågat berätta på grund av skam, skuld och rädsla. Nu vågar vi", skriver hon bland annat.

Lulu Carter fick onanivideos av sin kollega Martin Timell. Bildkälla: Robin Haldert/TT Bild

Timells fru konfronterade både Martin och Lulu efter onanifilmerna 

Samtidigt framkommer det nya uppgifter – och de är inte direkt till Martin Timells fördel. 

Under tisdagen avslöjade sajten Stoppa Pressarna att det ryktats att Carter och Timell haft ett förhållande. I en intervju med sajten berättade hon att Timell försökte ragga på henne flera gånger.

Men hon förnekade bestämt att hon har haft något förhållande med Timell.

– Blotta tanken får det att vända sig i magen på mig, avslutade hon för sajten.

För Expressen berättade Lulu i höstas att Timell skickade filmer till henne där han onanerade. 

Och nu avslöjar Stoppa Pressarna att även Timells fru Catarina visste om filmerna – och även hon fick höra ett rykte om att hennes man hade ihop det med Lulu.

Då tog det hus i helvete. 

Enligt källan så blev Timells hustru "vansinnig" och konfronterade både Martin och Lulu. Och det blev början på slutet för Carter på TV4. Källan tillägger att det här är "något alla som känner paret Timell vet". 

Martin Timells fru Catarina ska ha ställt ett ultimatum. Bildkälla: Christine Ohlsson/TT Bild

"Hustrun ställde ett ultimatum"

Källan hävdar att anledningen till att Lulu Carter sedan fick sparken från TV4 och "Äntligen hemma" efter hela 18 säsonger var att Timell hade krävt det.

– Hustrun ställde ett ultimatum till honom: "Sparka Lulu, annars lämnar jag dig!". Som du hör är det här en riktigt snuskig historia, säger källan till Stoppa Pressarna.

Lulu Carter själv har med all rätt känt sig orättvist behandlad och känt sig förtvivlad över att hon har fått ta skulden. 

– Martin Timell jagade mig till den grad att han blev obehaglig. Jag var aldrig ett dugg intresserad av honom, men det var ändå jag som fick skulden för hur han betedde sig, berättar Lulu Carter för Stoppa Pressarna.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nas kommer till Sverige

Prinsessan Sofia hyllas för vågade draget: "Det är lekfullt"

1 timme sedan
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip tycks ha siktet inställt på att ta Europa – och kanske världen – med storm...

Miljonregn för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam – så mycket tjänar de på sin podd

2 timmar sedan
Det är onekligen klirr i kassan för Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Podd-drottningarna tjänar stora pengar på podden Wahlgren & Wistam. Enligt den senaste årsredovisningen unnade de sig en REJÄL utdelning.

Janni Delér visar upp resultatet efter skönhetsingreppet

3 timmar sedan
Janni Delér har under en lång tid varit sugen på att göra ingreppet. Efter att ha gjort det var hon inte sen med att visa upp det för följarna.

Robinson-Charlotta avslöjar: Så är relationen med Ci i dag

3 timmar sedan
I "Robinson" var Charlotta Hedlund och Ci Lindström långt ifrån bästa vänner. Men hur ser deras relation ut i dag?

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

idag 13:44
Hon trodde inte att hon kunde skriva en roman. Men nu får Annika Norlin Sveriges Radios romanpris för "Stacken" – samma dag som hon släpper ett nytt album.