Onsdag 21 Apr
Stockholm

Känd svensk artist åtalas – skickade hotfulla sms till exflickvän

Mannen ska ha skickat en djävuls-smiley med texten: "Du har gjort ditt val". Kvinnan uppgav för polisen att han i ett samtal sagt att ”hon skrivit under sin dödsdom".
Mannen ska ha skickat en djävuls-smiley med texten: "Du har gjort ditt val". Kvinnan uppgav för polisen att han i ett samtal sagt att ”hon skrivit under sin dödsdom". Foto:

En känd svensk artist med internationella framgångar åtalas nu efter att ha skickat hotfulla sms till sin exflickvän. Artisten ska även ha sagt till kvinnan att ”hon skrivit under sin dödsdom".

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Mannen som åtalas är en svensk känd artist som haft framgång inom musik både i Sverige och utomlands. Han och hans exflickvän gjorde slut för flertalet år sedan och bor idag i olika städer, men har på grund av en olöst konflikt fortsatt att hålla kontakten. 

Enligt åtalet som lämnades in i slutet av förra veckan ska mannen ha skickat meddelanden vid flera tillfällen i januari i fjol. Bland annat ska han ha skickat en bild på en person som håller i en pistol och har en tröja med en logga från ett mc-gäng, berättar Aftonbladet

Mannen ska även ha skickat en djävuls-smiley med texten: "Du har gjort ditt val". Kvinnan uppgav för polisen att han i ett samtal också sagt att ”hon skrivit under sin dödsdom". 

Artisten, som nekar till brott, påstod i förhör att sms:et med bilden på pistolmannen skulle skickas till en kompis, men att han "råkade skicka fel". 

Han ville dock inte uppge namnet på kompisen.

Mannen nekar till brott.

Kommentera
Kopiera länk
Dela