Onsdag 20 Okt
Stockholm

Här är alla Samir & Viktors skandaler i Melodifestivalen

Del två av Schlagerspaning
Dags för del två av Schlagerspaning. Minns ni de här skandalerna?. Foto: SVT/TT/Nyheter24

I Schlagerspaning pratar vi om Samir Badran och Viktor Frisks skandaler i Melodifestivalen. Vi testar också Jonas Gardells schlagerkunskaper och synar Liamoo och Margarets vinstchanser. Och vilka är egentligen Ida, Stiko och Mimi Werner?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Då var det dags igen! Melodifestivalen har landat i Göteborg för att ta itu med den andra deltävlingen. De absolut största snackisarna är ju så klart, som alltid, Samir Badran och Viktor Frisk. De tävlar nu för tredje gången med bidraget "Shuffla".

Varje gång de tävlat tidigare, 2015 med "Groupie" och 2016 med "Bada nakna", har det blivit... en del skriverier kring pojkarna. Låt oss ta en snabb genomgång:

2015 – Samir & Viktor tog sig till final via "Andra chansen" och väl där kraschade appen där man kan hjärtrösta. Kanske inte deras skandal, men deras lojala fans låg antagligen bakom överbelastningen.

2016 – Samir får inte bara en, utan två varningar, från SVT rörande logotyper på kläder på scenen. Dels kunde kalsongmärket synas klart och tydligt (något som också SVT dömdes för i Granskningsnämnden):

Ajabaja Samir! Bild: SVT

Sen så var det en t-shirt med märket Stussy som nästan fick de båda diskade från finalen med bidraget "Bada nakna":

Ajabaja del 2! Bild: SVT

Här kan du läsa Samirs reaktion på när de nästan blev diskade år 2016.

2018 – Den första deltävlingen tävlade Samirs flickvän Sigrid Bernson – och när han satt i publiken höll han upp en gullig skylt som stöd. Det var ju dock så att under "Heja Sigge" så stod det ett namn på ett hotell i Thailand. Vilket så klart är reklam – något som bekant är bannlyst i SVT-sammanhang.

Samir med skylten som SVT reagerade på. Bild: TT

Inför sin egen deltävling pratade SVT om att grabbarna kan behöva ändra sitt nummer om de vinner finalen av Melodifestivalen och får representera Sverige i Eurovision Song Contest. Anledningen: en 12-årig kille vid namn Theodor "Theoz" Haraldsson (som är STOR på appen Musical.ly). Han syns nämligen "shuffla" på en LED-skärm under grabbarnas nummer.

Men det är ju faktiskt 16-årsgräns för att få vara på scenen i Mello. De kom dock runt det här tack vare att Theoz faktiskt inte står fysiskt på scenen, utan syns på en skärm.

Det andra avsnittet av Schlagerspaning med Gabriella Bark och Simon Lundberg handlar så klart främst om Samir & Viktor, men vi kollar också närmare på vilka doldisarna Ida Redig, Mimi Werner och Stiko Per Larsson är och träffar Jonas Gardell där han avslöjar att han redan förberett hur han ska se ut när han kommer sist.

Sen så har vi ju de hajpade artisterna Margaret, en polsk superstjärna som tar med sig en toalett på scenen, och Liamoo, eller Liam Cacatian som han är mer känd som när han vann Idol, som tippas som segrare av hela Mello.

Se avsnittet i spelaren ovan. 

Här kan du kolla på det första avsnittet då vi bland annat träffade finalisten Benjamin Ingrosso.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Ska du kolla på Melodifestivalen?
Tack för din röst!
Kommentera
Kopiera länk
Dela