Misstanken om Melodifestivalens första deltävling: "Verkar riggat"

- 02/02/2018, 14:48

Melodifestivalen 2018 är äntligen igång. I den första deltävlingen tävlar flera spännande namn – som Edward Blom och Benjamin Ingrosso. Du får inte missa första avsnittet av Schlagerspaning där vi analyserar bidragen in i minsta detalj.

Det är äntligen dags för Melodifestivalen igen – och självklart har Nyheter24 samlat ihop schlagerproffsen Gabriella Bark och Simon Lundberg för en ny säsong av Schlagerspaning.

I programmet bjuds det på flera intervjuer och hälsningar från artisterna som tävlar i första deltävlingen i Karlstad. Bland annat tipsar Edward Blom om vilken maträtt som passar bäst om man tittar på Mello – och Benjamin Ingrosso får frågor om förbjudna dansmoves och sätts i "Heta stolen" där han får svara på en mängd tuffa frågor.

Gabriella och Simon analyserar och snackar skvaller. Under programmets gång börjar de också spekulera i om det kan ha varit förutbestämt att Benjamin skulle hamna i den här semifinalen.

– Det känns som att det här startfältet är riggat, som att Benjamin har placerats här för att han ska ta sig vidare. Jag menar, kolla på motståndet, säger Gabriella.

– Visst känns det som en setup, fortsätter Simon.

Simon spekulerar sedan vidare om hur övertygad han är över att Benjamin tar sig vidare.

– Det är verkligen det snyggaste numret jag någonsin sett i Melodifestivalens historia.

I övrigt koras Kikki Danielsson till "Sveriges meme queen", John Lundvik står för årets "superkropp", Sigrid Bernson berättar om vad hon måste göra innan hon går på scenen och så får ni veta varför Renaida Braun tar stora risker i sitt shownummer.

Ja, och så har vi ju norska Kamferdrops. Ni måste se det numret för att fatta... Det här får ni inte missa.

Se första avsnittet av Schlagerspaning i spelaren ovan.

Kollar du på Melodifestivalen?