Hanna Widerstedt överväger abort
Hanna Widerstedt berättar om varför hon överväger abort. - Foto: Stella Pictures

Därför överväger Hanna Widerstedt abort: "Har rökt så mycket"

I lite mer än en vecka har Hanna Widerstedt vetat att hon är gravid, men hon har stora tvivel på om hon ska behålla barnet eller inte. Nu berättar hon om varför hon funderar på en abort, trots att hon gärna hade velat bli mamma.


Det var för en vecka sen som realitystjärnan och bloggaren Hanna Widerstedt via ett inlägg på sin blogg avslöjade att hon är gravid. Hon trodde först att det bara var hennes kropp som "höll på att fjanta sig", men efter ett graviditetstest fick hon chockerat reda på att hon väntar barn.

Redan när hon först avslöjade sin graviditet nämnde hon att hon inte var hundra på om hon skulle behålla barnet:

"Hur jag känner vet jag inte. En blandning mellan "jag borde göra abort" och "jag vill bli mamma".
Vi håller på att diskutera hur vi ska göra, men jag känner mig på något sätt otroligt glad, förväntansfull och ett barn kanske inte är det bästa just nu... Men när är det?", skriver hon.

I inlägget hintade Hanna även om att om en abort skulle genomföras, så skulle det vara "för barnets bästa".

Hanna Widerstedt fick för en vecka sen reda på att hon är gravid.

"Kan inte vara egoistisk"

Nu berättar realitystjärnan mer om tankarna kring barnet i ett nytt inlägg på bloggen. Hon berättar att de fortfarande inte bestämt sig för om de ska behålla barnet:

"Det är ju fortfarande svårt att veta om vi ska behålla barnet, jag är så jävla lycklig för jag är med barn men samtidigt kan jag inte vara egoistisk." 

Hanna berättar vidare att hon är orolig över att hon inte kommer att kunna ge barnet allt som det behöver:

"Många föder barn och visst får de kärlek, men sen då? Den där tryggheten, kan jag verkligen erbjuda det? Tycker man ändå borde ha vissa saker förberedda, och jag som levt ett kaotiskt liv i flera år vet inte om jag kan ge barnet det han/hon behöver..."

Hanna Widerstedt överväger att inte behålla sitt barn för "barnets bästa".

"Rökt cigaretter som en idiot"

Något annat som oroar realitystjärnan är att hennes egna vanor kan komma att påverka barnet:

"Dessutom, jag har rökt cigaretter som en idiot... Jag skojar inte, när jag jobbat natt blir det ett paket per pass – DET om något är illa. Jag är så orolig att mitt barn inte lever för jag rökt så mycket..."

Ser inte lätt på abort

Hanna förklarar även hur hon faktiskt ser på att göra en abort om det skulle bli aktuellt:

"Sedan, såklart jag inte vill göra abort, det är något jag inte ser lätt på. Det är inte som jag ser abort som ett alternativ till preventivmedel - men det kanske bli så att jag gör en och då är det enbart för barnets bästa."

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brosnan i huvudrollen när boksuccé blir film

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

3 timmar sedan
Johanna Toftby Fors, 50, väljer nu att visa upp bilder på sitt ansikte som skiftar i både blått, grönt och gult.

"Songs of conquest" får släppdatum

idag 15:24
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

idag 14:55
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.

Så träffade Kjell Bergqvist 18 år yngre frun Karin

idag 14:52
Kjell Bergqvist är en av Sveriges mest folkkära skådespelare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Kjell Bergqvist.

Allt om Miriam Bryant: Familj, låtar och om hon har pojkvän

idag 14:42
Miriam Bryant har seglat upp som en av de största popartisterna i Sverige. Men hur mycket vet du egentligen om stjärnan? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Bryant.