Onsdag 21 Apr
Stockholm

Så mycket tjänar bloggerskan Paulina "Paow" Danielsson

Paulina "Paow" Danielsson.
– Jag har aldrig haft ett vanligt jobb utan bloggen har alltid varit det jag liksom "jobbat med". Jag hade cirka 500 000 läsare i veckan vilket genererade en hel del pengar, berättar Paow. Foto:

Paulina "Paow"Danielsson har bloggat sedan hon var 14 år och har drivit en av Sveriges största bloggar. Som 19-åring tjänade hon runt 80 000 kronor i månaden. Men med tiden har hennes lön förändrats drastiskt, och i "Storfräsarpodden" berättar hon nu om hur mycket hon tjänar idag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Paulina "Paow" Danielsson, 24, har bloggat sedan hon var 14 år gammal. Tillsammans med Therese "Dessie" Nilsson, Kenza Zouiten och Isabella "Blondinbella"Löwengrip var hon en av de bloggerskor i Sverige som var först med att ha en riktigt stor blogg. 

I det senaste avsnittet av "Storfräsarpodden" med Peder Karlsson och Mackan Edlund berättar Paulina hur det var att vara känd redan som 14-åring och att vid 19-årsålder driva en av Sveriges största bloggar. 

Paow har bloggat sen hon var 14 år.
Paow har bloggat sen hon var 14 år.

– Jag har aldrig haft ett vanligt jobb utan bloggen har alltid varit det jag liksom "jobbat med". Jag hade cirka 500 000 läsare i veckan vilket genererade en hel del pengar. 

– Hur mycket pengar snackar vi?, frågar en nyfiken Peder.

– Men typ 80 000 kronor i månaden. Så det rullade minst sagt in pengar, berättar Paulina. 

– Jävlar. Det är mycket pengar för att vara 19 år, säger Mackan. 

Paow har varit med i Paradise Hotel två gånger. Andra gången vann hon.

Tjänar mindre idag

Paulina berättar att hon idag har lite färre läsare på grund av att bloggar var lite större förut samt att hon haft många andra projekt.

– Idag är jag väl garanterad 25 000 - 30 000 i månaden innan skatt, och det känns ändå ok. Jag har inga storslagna planer för framtiden, tillägger hon. 

Berättade om uppbrottet

Paulina gick nyligen ut och berättade om att hon och ex-pojkvännen Lancelot Hedman Graaf, 17, gjort slut. Paret var tillsammans från oktober till februari då paret valde att gå skilda vägar. 

"Egentligen så var det här inte ett val som jag ville ta, för jag var 100% redo för att vara i ett förhållande med honom och jag ville verkligen det här så man kan säga att hela det här inte ligger hos mig för en gång skull. Men nu är det såhär. Och jag accepterar det hur svårt det än är", skriver Paow.

Hon berättar att hon egentligen bara vill gråta och skrika eftersom hon för första gången i sitt liv känner sig hjärtekrossad. 

Läs mer om det här.


Kommentera
Kopiera länk
Dela