I Schlagerspaning avslöjar vi varför Johanna Jansson använder artistnamnet Dotter
Dotter är storfavorit till att vinna hela Melodifestivalen. - Foto: TT/Nyheter24 (montage)

Därför kallar sig Melodifestivalen-artisten för Dotter

Johanna "Dotter" Jansson är favorit till att vinna hela Melodifestivalen. I tredje avsnittet av Schlagerspaning diskuterar vi hennes artistnamn och dessutom får du allt skvaller om Mendez, Barbi Escobar, Jessica Andersson och Martin Almgren.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

Äntligen dags igen för Melodifestivalen! Den tredje deltävlingen går av stapeln i Malmö – och den här gången kanske en tjej äntligen får ta sig direkt till final.

Tidigare består finalfältet ju bara av snubbar genom Liamoo, Samir & Viktor, Benjamin Ingrosso och John Lundvik – men nu är Johanna Jansson storfavorit att ta sig till finalen på Friends Arena i mars.

Hon är lite av en doldis för den breda svenska publiken, men har varit verksam sedan 2014 under artistnamnet Dotter. Hon tävlade tekniskt sett redan förra året som låtskrivare till Mariettes bidrag "A million years". Men nu står hon alltså själv på scenen med bidraget "Cry".

Dotter är storfavorit. Bild: TT

Men varför kallar hon sig Dotter? Jo, i en intervju med P4 Stockholm berättade hon om hur engagerad hon är i miljöfrågor och ser sig som "en dotter av Moder jord".

– Min musik handlar mycket om oss människor på jorden och jag ser namnet Dotter som en symbol för "dotter till moder jord". Vi tar mer av jordens resurser än vad den hinner ikapp med. Därför känner jag att det är viktigt att ta upp de här sakerna. Vi måste vakna, berättade hon i intervjun från 2014.

Nu är hon alltså storfavorit och inte bara till att gå till final. Hon är favorit att vinna hela Melodifestivalen! Det diskuterar Simon Lundberg och Gabriella Bark i tredje avsnittet av Schlagerspaning.

– Jag tror hon kan vinna hela Eurovision. Numret är snyggt, säger Simon i programmet och drar paralleller till Loreen. Men Gabriella tror det kan vara lite "för svårt" för publiken hemma i tv-sofforna.

Utöver Dotter diskuteras hur svajigt Mendez sjunger live, vilken storm det blev när Jessica Andersson uppträdde i shorts i Mello 2005, varför Barbi Escobar grät på repen och hur Martin Almgren värmer upp innan han går upp på scenen.

Dessutom diskuteras Kalle Moraeus minst sagt ursvenska show och hur lik Monchos "Cuba libre" är Disney-klassikern "Havet är djupt". Häng på! 

Du kan se avsnittet i spelaren ovan.

Kolla på avsnitt ett av Schlagerspaning där Benjamin Ingrosso ställs till svars här.

Kolla på avsnitt två av Schlagerspaning där vi diskuterar Samir & Viktors Mello-skandaler här.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
/
/
/
/
/
Kollar du på Mello?
Tack för din röst!