Fares Fares Libanon
Fares Fares - Foto: Pixabay

Fares Fares om utvisningen från Sverige: "Enorm besvikelse"

I kvällens program av Skavlan är ingen mindre än skådespelaren Fares Fares gäst. Han berättar om sin flykt från stormiga Libanon och sin stora besvikelse när han fick veta att han och hans familj inte skulle få stanna i Sverige.


Skådespelaren Fares Fares föddes i Beirut, Libanon, och är 44 år gammal. Han började sin karriär redan år 2000.

Ikväll gästar Fares Fares Skavlan där han berättar om hans besvikelse över att inte få stanna i Sverige som flykting.

– Vi försökte att att fly till Sverige vid fem tillfällen. Två tillfällen kommer jag ihåg extra, 1985 och 1987, berättar Fares i kvällens program av Skavlan.

Fares berättar att det var olika känslor han kände under flykten till Sverige och när de inte fick stanna i Sverige.

–  Det är obehagligt med krig, det tycker alla. När vi fick veta att vi inte skulle få stanna i Sverige var jag enormt besviken. Jag hade hunnit blivit 14 år och kände att jag verkligen inte ville tillbaka, säger Fares till Fredrik Skavlan.

Fares Fares

1987 flydde han och hans familj till Sverige en sista gång. De fick stanna och bosatte sig i Örebro. Fares började plugga teknik på gymnasiet och drömde om att bli ingenjör. 

Han kom istället in på skådespelaryrket när han fick frågan om att vara med i en teatergrupp. 

Fares bestämde sig för att flytta till Göteborg för att gå en teaterkurs vid folkhögskolan Wendelsberg. Skådespelarkarriären flöt på och han inledde en internationell karriär 2012 där han spelat rollen som legokekt i thrillern "Safe House" och CIA-agent i "Zero Dark Thirty".

Men man känner nog igen Fares mest från Snabba Cash där han också nominerades för en Guldbagge för bästa manliga biroll.

Roy Fares driver Mr. Cake.

Fares är bror med Josef Fares som en känd filmregissör, manusförfattare och skådespelare. Han har regisserat bland annat Jalla! Jalla!, Kopps och Snabba Cash.

Fares är även kusin med Roy Fares som är konditor, författare och tv-profil. Roy har släppt flertal böcker som har blivit prisade, bland annat United States of Cakes, Sweet och Delicious. Sedan 2013 ser no Roy i Tv4.s matprogram Mitt Kök.

Skavlan sänds på fredagar klockan 21.00 på Svt1.

Se intervjun med Fares Fares i klippet ovan.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vet du vilka bröderna Fares är?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Talmannen ger ut poesi – "med stor ödmjukhet"

Textilmuseet prisat på Elle-galan

Textilmuseet i Borås tilldelades årets hederspris på Elle-galan på fredagskvällen.

Harry Styles stalker får fängelse

1 timme sedan
3,5 månaders fängelse. Den blir domen för den brasilianska kvinna som stalkat Harry Styles den senaste tiden, skriver The Guardian.

Hooja kommenterar älgvandringen

igår 21:52
Artistduon Hooja blir älgvärdar i SVT. Den 2 maj klockan 19.00 kommenterar de årets säsong av "Den stora älgvandringen".

Ännu en VM-hjälte fick lämna "Masked singer"

igår 21:26
Halvvägs in i säsongen av "Masked singer" har panelen hittills endast lyckats skrapa ihop ett enda poäng. Den tilldelades Måns Zelmerlöw som prickade in VM 94-hjälten Tomas Brolin i det allra första programmet.

Därför är "Gift vid första ögonkastet"-deltagarna så unga i år

igår 19:54
Årets säsong av "Gift vid första ögonkastet" är i full gång och många har reagerat på den unga deltagarskaran. Nyheter24 frågade produktionen varför de medverkande är så unga i år.