Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Jonna Lundell fick oväntad nyhet hos barnmorskan

Nöje | 21/03/2018 16:42

Det var för cirka en månad sedan som Joakim Lundell och Jonna Lundell gick ut med den glädjande nyheten att de ska bli föräldrar. Nu berättar Jonna om sitt första möte med barnmorskan, där hon fick nyheter hon inte riktigt väntat sig.

Det var för drygt en månad sedan som Joakim Lundell och Jonna Lundell berättade att de ska bli föräldrar. Profilerna har under flera åt lidit av ofrivillig barnlöshet så nyheten kom som en chock, och både Jocke och Jonna bröt ihop i glädjetårar efter att Jonna plussat på stickan. 

På grund av utebliven ägglossning började Jonna äta medicinen Letrozole som stimulerar ägglossningen. Efter några dagar kunde de se att det hela satt igång, och Jonna började må lite konstigt, dock vågade inte paret att hoppas på någonting. 

Men mycket riktigt var hon gravid. 

Jocke och Jonna har i många år kämpat mot ofrivillig barnlöshet. När de fick veta att Jonna var gravid bröt båda ihop i glädjetårar.

– Det känns så overkligt, månad efter månad som vi försökt. Jag har gått igenom cellförändringar, sköldkörtelproblem, hormoner, och nu äntligen, så ska vi bli föräldrar, sa hon i videon.

– Vi kunde inte hålla oss med att berätta för alla. Våra vänner och fans reaktioner har varit fantastiska, berättade Joakim till Nyheter24.

Jonna har trott att hon är i vecka 11 nu, men enligt en barnmorska har hon redan gått in i vecka 12.

Berättar om första besöket hos barnmorskan 

Jonna uppdaterar flitigt sin blogg och låter fansen följa med på både ultraljud och läkarbesök i sina vloggar hon och maken Joakim gör dagligen. Under senaste ultraljudet fick paret reda på att de inte väntar tvillingar utan bara en liten knoddis. 

Nu har Jonna varit iväg på en första koll efter ultraljudet, och även denna gång fick hon mycket ny information om sin graviditet.

"Vi fick massor med info om vad som ska göras under kommande besök, bokade in 4-5 nya tider för prover och annat och så pratade vi även om mitt mående. Barnmorskan verkade jätte trevlig och förstående så det var skönt", berättar hon.

Men det var en sak som Jonna hade väldigt svårt att släppa. Nämligen vilken vecka hon kan vara i. Hon hade nämligen föreställt sig ett datum, men barnmorskan sa ett helt annat. 

"Dock så finns det nått som jag fortfarande inte kan få ihop. Barnmorskan sa att jag går in i vecka 12 nu på torsdag men enligt min app så går jag in i vecka 11 på torsdag. Med min graviditet så går det inte att räkna från min sista mens då vi stimulerat fram ägglossningen så blir ju inte den exakt när den egentligen ska komma", skriver hon.

"Enligt min app som jag ställde om efter första ultraljudet så gå jag strax in i vecka 11 men nu säger dom att jag går in i vecka 12. Jag är så förvirrad och kan inte förstå hur det kan bli en hel veckas skillnad när dom utgår från samma bild och samma dag. Jag får inte ihop det här. Hjälp mig", skriver hon.

"Visst det är inte så jäkla bråttom att veta nu då vi om några test kan se exakt vilken dag och vecka jag är i men det är fortfarande störande att det skiljer en hel vecka".

Nu vädjar Jonna till sina mamma-fans och frågar vart hon egentligen kan ligga i graviditeten. 

"Fan förlåt om jag gör detta rörigt för er men det är för att jag tycker att det är sjukt rörigt och jag blir inte klok på detta. Jag vill bara veta vem som har rätt haha", skriver hon. 

Hur såg det då ut när Jocke och Jonna fick reda på att hon var gravid? Det kan du se här.

Joakim och Jonna kämpade under många år mot ofrivillig barnlöshet, tills det kom fram vad det var som gjorde att Jonna inte kunde få barn. Hon hade nämligen ingen egen ägglossning och blev då tvungen att äta medicin – vilket fungerade galant. Läs mer om det här.

Jonna är alltså i vecka 11 eller 12. Vilken av veckorna det är återstår att se.

Uppdatering:

Efter sitt senaste besök hos läkaren har nu Jonna fått ett beräknat förlossningsdatum. Läs mer om det här.