Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Sebastian Staksets stora skattesmäll – en kvarts miljon kronor

Nöje | 10/04/2018 12:09

Den tidigare Kartellen-profilen Sebastian Stakset har åkt på en rejäl skattesmäll – han ska hosta upp en kvarts miljon kronor till Skatteverket.

Sebastian Stakset, 32, känner de flesta igen från hans tid som frontfigur i rapgruppen Kartellen, där han var med från 2008 till 2016.

I februari 2016 gjorde Stakset en helomvändning och lämnade sitt kriminella liv bakom sig.

– Jag har inte det hatet som behövs för att fronta Kartellen. Så jag gör det som krävs nu för att min tro ska fungera, sa Stakset då i SVT:s dokumentär "Lys upp skuggorna".

Kartellen.
Kartellen. Bildkälla: Facebook

2017 släppte han sitt soloalbum "Ett budskap om kärlek" och där låg fokus på hans nya liv. Första singeln hette Förlåt", och i ett pressmeddelande berättade Stakset om titeln till låten.

Stakset bad om ursäkt till sin familj och alla de i samhället som berörts negativt av det han gjort och sagt genom åren.

"Förlåt till alla som jag sårat. Ett förlåt till alla ni unga som jag har vilselett in på mörka vägar utav hat, till era föräldrar, Socialtjänsten, till polisen, brandmännen, skolorna och ambulanspersonalen", skrev han bland annat.

Och nu blir det kanske ett förlåt till Skatteverket och Kronofogden också. 

Tidningen Aftonbladet avslöjar idag att Stakset nämligen har skulder på en kvarts miljon kronor. Stakset själv bekräftar uppgifterna. I ett mejl till Aftonbladet skriver han:

”Ja det stämmer, jag har skulder både hos Kronofogden och Skatteverket för de åren som jag levt i missbruk och i mörker. Jag har varit på möte hos både Kronofogden och Skatteverket för att jag vill göra rätt för mig och jag arbetar för att bli skuldfri. Skulden uppkom åren innan jag blev fri från mitt gamla liv och mina gamla beteenden".

Sebastian Stakset.
Sebastian Stakset. Bildkälla: Henrik Montgomery/TT bild

Enligt Skatteverket rör det sig om pengar som Kartellen fick för olika spelningar, och enligt Stakset så delade han pengarna med övriga bandmedlemmar.

Kartellen: "Har varit dollarmiljonär, haft mansions, bästa bilarna och modelltjejer"
Efter kontroversen kring Sebbe Staxx och Kartellens spelning på Peace and Love berättar de om hur de gått från att ha snortat kokain, varit dollarmiljonärer, burit vapen och skottsäker väst till att hitta ut – och finna Gud.

Här kan du läsa om hur mycket Sveriges hetaste hiphopstjärnor tjänar.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.