Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Joakim Lundells raseri i "Breaking News": "Du är en pajas!"

Nöje | 25/04/2018 12:04

Youtubestjärnorna Joakim Lundell och Ben Mitkus gästar Fredrik Wikingsson och Bianca Ingrosso i "Breaking News" och under en debatt om Guldtuben ser Joakim Lundell rött.

I måndags presenterades alla de nominerade till galan Guldtuben. Att de nominerade hade mindre kanaler eller inte var särskilt aktiva inom just den kategorin de hade nominerats i fick flera stora Youtubers att rasa.

Joakim och Jonna Lundell, Vlad Reiser, Ben Mitkus och Amir Akrouti har alla kritiserat Guldtuben, som de nu kallar för "riggtuben", då de anser att allt är riggat.

Vlad Reiser kallade Guldtuben för nazityskland.
Vlad Reiser kallade Guldtuben för "nazityskland". Bildkälla: Youtube/Vlad Reiser

Joakim Lundell kallar det för "klasshat", Reiser drar paralleller till "nazityskland" och Akrouti tycker att hela galan är "genomäcklig".

Under tisdagskvällens "Breaking News", där Bianca Ingrosso har hoppat in som vikarie för programledaren Filip Hammar, så gästade både Joakim Lundell och Ben Mitkus. 

Där debatterades Guldtuben med Vigor Sörman, som är grundare till Youtubenätverket Splay som är med och arrangerar Guldtuben.

Ben Mitkus och Joakim Lundell i Breaking News.
Ben Mitkus och Joakim Lundell i Breaking News. Bildkälla: Kanal 5

Det blev en hetsig debatt där Joakim gick till hård attack mot Sörman.

– Vad skrattar du åt? På riktigt? Har du ingen respekt mot dom människor som har hjälpt dig att bygga upp det här?, säger Joakim till Vigor.

Vigor säger då att Joakim har kritiserat galan oavsett när de har haft influencers som har valt de nominerade, samt när det var svenska folket som fick nominera. 

Och så även i år när det då är en jury på 13 personer som har tagit fram de nominerade.

Joakim kritiserar juryn och säger att de "alla umgås i en liten krets på Östermalm och där alla har valt folk som dom känner". Att Bianca har nominerats i fyra kategorier kommer också upp på tapeten.

– Är ni arga på mig?, frågar Bianca.

– Nej absolut inte, du är superduktig, du är världens talang på det du gör. Men du är inte årets Youtuber, jag är ledsen, säger Joakim. Bianca håller då med Joakim.

Bianca Ingrosso och Fredrik Wikingsson i Breaking News.
Bianca Ingrosso och Fredrik Wikingsson i Breaking News. Bildkälla: Kanal 5

Sedan brister det för Joakim, som kallar Vigor för "pajas" och säger att han har "blåst Youtubers".

– När du gav Jonna hälften i lön för ett uppdrag vi gjorde för er. Som är kvinna, säger Joakim.

– Det vet ju du att du gjorde, stå inte och snacka skit!, säger Joakim.

Se mer av debatten i klippet ovan.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.