Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Peg Parnevik: Joakim Lundell du är rasist – därför är du inte nominerad

- 26/04/2018, 13:50

Joakim Lundell har rasat på arrangörerna för Guldtuben och säger att årets upplägg med en speciell jury är riggat. Nu har Peg Parnevik, som sitter i juryn valt att svara på kritiken – med en rejäl känga..

Under måndagen avslöjades de nominerade i årets gala Guldtuben där svenska Youtubeprofiler, influencers och Instagramstjärnor har chans att kamma hem pris i olika kategorier som Årets Instagram, Årets Youtuber, Årets blogg, Årets beauty och många fler.

Nomineringarna har skötts av en oberoende jury, som i år bestämt att det inte bara ska vara en gala för Youtubers, utan även för andra kreatörer. 

Flera framstående profiler lyser med sin frånvaro – så som Joakim och Jonna Lundell, Amir Akrouti, Vlad Reiser och Ben Mitkus. Det har fått dem att nu gå till attack mot galan, och under hashtaggen #riggtuben så samlas profilernas kritik. Profilerna är alltså irriterade över att en jury har tagit fram nomineringarna och att det inte är folket som har fått välja. 

– Det är klasshat och har blivit en gala för ett gäng "finfolk" på Östermalm som känner varandra sedan tidigare, sa Joakim i en video. 

Joakim kallade även Vigor Sörman för "pajas". Vigor är grundare till Youtubenätverket Splay som är med och arrangerar Guldtuben.

Ben Mitkus och Joakim Lundell i Breaking News. Bildkälla: Kanal 5

Peg Parnevik: "Du är rasist"

Guldtubens jury består av 13 personer och bland dem hittar vi bland annat artisterna Peg Parnevik och Oscar Zia och Veckorevyns chefredaktör Irena Pozar.

Peg har nu valt att ta i med hårdhandskarna och svarar Joakim i en inlägg på Twitter. 

Pegs inlägg från Twitter.


Joakim i sin tur har nu valt att svara på kritiken. 

Joakim har i sin tur skrivit att han tycker att han och Bianca Ingrosso blir olika behandlade, då hon också hamnat i en rasistskandal, men ändå är nominerad i årets Guldtuben. Läs mer om det här.
Joakim Lundell.
Joakim skriver också att han absolut aldrig haft några avsikter om att uttrycka sig rasistiskt, och att han inte vetat om vad fenomenet blackface är för någonting. Bildkälla: Twitter
Joakim känner sig annorlunda behandlad och anser att Biancas skandal borde generera i samma behandling som han själv får.
Nu har Peg valt att svara Joakim på Instagram. Detta gör hon med en text där hon förklarar skillnaden mellan Joakim och Biancas så kallade "skandaler".

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Mer:

Här är de nominerade till Guldtuben 2018