Onsdag 28 Sep
Stockholm

Här är allt du vill veta om Aviciis manager Arash ”Ash” Pournouri

Arash ”Ash” Pournouri var Aviciis manager fram till 2016. Bildkälla: SVT Play och TT.
Arash ”Ash” Pournouri var Aviciis manager fram till 2016. Bildkälla: SVT Play och TT. Foto:

Vem är egentligen Arash ”Ash” Pournouri och hur gick det till när han först fick kontakt med Tim "Avicii" Bergling? Här är allt du behöver veta.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Det har varit en hel hel del snack runt Arash ”Ash” Pournouri den senaste tiden. Detta efter att han dykt upp i dokumentären "Avicii: True Stories". Han arbetar som manager och entreprenör men mest känd är han efter att ha hjälpt till att bygga upp vårt svenska musikfenomen Tim "Avicii" Bergling.

Den tragiska nyheten om att Tim avlidit på ett gods i Muskat, Oman, nådde allmänheten fredagen den 20 april.

Vad har Arash gjort tidigare?

Han är 36 år och född i Iran men idag bosatt i Stockholm. 

Han hade väldigt goda betyg och var duktig i skolan. 

Han skrev sin första egna låt som 9-åring. Låten vann sedan en lokal Melodifestivalen-tävling. 

Arash har tidigare drivit ett par restauranger i Norge och han har även arrangerat fester på nattklubbar i Stockholm. Efter att Arash en gång blivit lurad på en idé under ett möte då han inte kände till sina rättigheter har han även läst juridik. Detta gjorde i sin tur att han blev mycket intresserad av affärer.

2007 när Arash var 26 år gammal hade han houseklubb på Café Opera. Hans klubb hölls på söndagar vilket gav lite motstånd då många klubbar använde sig av hans boknings-lineup fast bokade in samma DJ:s på fredagar och lördagar. Detta gjorde att han var tvungen att vässa till sitt öga när det kommer till bra DJ:s.

– Jag har alltid haft en bra känsla och varit duktig att bedöma musik. Försökte intellektualisera över det som talar till själen och kändes rätt, berättar han i Sommar & Vinter i P1.

Hur kom han i kontakt med Avicii?

Arash fick kontakt med Tim "Avicii" Bergling via ett par forum på internet där han fått napp på några av Tims första musikmixar. Tim hade nämligen länkat sin musik på sidor och frågat användare om "feedback": Vilka låtar de tyckte om och vad som kunde blivit bättre. Arash blev förvånad över att ingen annan snappat upp Tim då hans musik höll en väldigt god kvalité.

Arash och Tim fick kontakt med varandra via forum på nätet där Arash hittade några av Tims första musikmixar. Bildkälla: SVT Play.

Tim gick redan på den tiden under namnet Avicii fast stavade det då "Avici", vilket härstammar från buddism och betyder "den lägsta nivån av helvetet". Arash lade då till ett "i" så stavelsen blev "Avicii", för att särskilja det på google från det buddistiska ordet. 

Arash fick kontakt med Tim via Facebook och lyckades tillslut boka in ett möte. På deras första möte på ett café i Stockholm tog Tim med en vän då han inte ville gå ensam. 

Arash och Avicii stämde träff på ett fik. Tim hade med sig en vän då han inte ville träffa Arash ensam. Bildkälla: SVT Play.

I Sommar & Vinter i P1 berättar Arash att Tim väldigt tidigt i sin karriär blev ledsen och tog åt sig av dålig kritik från fans.  På hans fanpage kunde han sitta och läsa taskiga kommentarer från så kallade "haters". 

Arash ringde då upp alla som hade gett en taskig kommentar och frågade varför de skrivit som de gjort. 

– Jag ringde upp varenda en och frågade varför de skrev som de gjorde och varför de kastade skit på Avicii? Många gånger ville de bara bli sedda och sa att de fortfarande älskade musiken, berättar han i sitt sommarprat.

I kölvattnet av den tragiska nyheten om Tims dödsfall har Arash och resten av Aviciis crew mött kritik från fans som anser att Tim pressades för hårt. Mer om det kan du läsa här. Andra menar att han gjorde det som krävdes för att få Tim att bli störst. 

Hans samarbete med Avicii bröts 2016. 


I ett inlägg på Facebook har Ash uttryckt sin sorg över Tims bortgång. 

"Chock. Sorg. Ilska. Raseri. Apati. Förtvivlan. Smärta. Smärta. Smärta. Jag vet inte ens vad den här känslan kallas. Du var min familj. Min bror. Min vän. Min förtrogne. Del av mitt hjärta. Som nu är borta. Jag har aldrig upplevt så djup sorg som den här. Jag minns inte ens när jag grät senast, men mina ögon är svullna av tårar sedan jag fick veta. Jag har inte riktigt accepterad det, jag kan inte förstå att det är på riktigt. Tomhet, skriver han i inlägget.

"Ingen kommer veta vad vi gick igenom. Ingen kommer känna till bandet vi hade och kärleken vi kände för varandra. Showen är en show. Det var aldrig på riktigt. Det var en historia vi berättade för omvärlden. Du och jag var på riktigt. Upp- och nedgångarna, bråken, hyllningarna, glädjen, sorgen, smärtan, njutningen, de där extraordinära erfarenheterna som så få människor får uppleva. Vi hade alla ingredienser för en riktig familjrelation. Och du kommer alltid vara familj", avslutar han. 

Mer: 

Här är allt som hänt kring Aviciis död

Aviciis familj delar med sig av öppet brev till allmänheten. "Han ville ha frid"

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.